ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat „feroviarii" în derby-ul cu Dinamo. Mincă, omul meciului pentru clujeni

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat „feroviarii
ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a evoluției celor 14 jucători utilizați de Vasile Miriuță.

CFR Cluj a remizat cu Dinamo pe teren propriu, 0-0. La capătul meciului, echipa din Gruia rămâne pe locul 12, la 8 puncte distanță de ultima poziție care asigură calificarea în play-off. 

MIHAI MINCĂ - 6

Goalkeeperul de 31 ani este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul "vișiniilor". S-a transferat la CFR în iarna lui 2011 de la FC Brașov. De-a lungul celor cinci sezoane petrecute în Gruia, Mincă a adunat puține apariții în tricoul clujenilor, în pricipal datorită prezenței în lot a unor portari mai experimentați precum Beto sau Mario Felgueiras. Luni, Vasile Miriuță a decis să-l introducă în poartă în locul titularului Traian Marc. Ultimul a greșit la înfrângerile cu Astra, din Supercupă, și Botoșani, din campionat. Evoluția lui Mincă a fost mulţumitoare. Nu a primit gol și a avut o intervenție salvatoare la acțiunea lui Ionuț Șerban din minutul 73.

MARIO CAMORA - 5

Căpitanul CFR-ului și-a păstrat constanța arătată pe teren în partidele precedente. A creat prima situație de gol a „feroviarilor" în minutul 3, când i-a oferit o centrare lui Alexandru Păun, dar acesta a șutat pe lângă poarta lui Brănescu. Camora a avut la rândul său oportunitatea de a înscrie în minutele 29 și 42. La ultima dintre faze, mingea șutată de el din lovitură liberă s-a dus peste buturile lui Brănescu.

ANDREI MUREȘAN - 5

Fundaşul central de 31 ani a fost integralist în toate cele trei partide de campionat. A trimis pase precise către mijlocașilor, dar a excelează la mingile lungi. A avut și o ocazie de gol în minutul 68, când a trimis cu capul un balon pe lângă poarta adversă.

IONUȚ LARIE - 5

Fotbalistul de 29 ani a reușit să-l blocheze pe vârful dinamoviștilor, Gnohere. A dovedit că este un fundaş agresiv, dar are şi valenţe tehnice atunci când situația o cere.

TIAGO LOPES - 4

Fundașul portughez nu a mai reușit să se ridice la nivelul din jocurile precedente. În primul meci, cu Chiajna, a contribuit la faza golului de 1-0 al lui Cristian Lopez. La Botoșani a avut un joc bun în defensivă. Cu Diamo, a arătat că este capabil să păstreze posesia balonului, atunci când echipa are nevoie de temporizare.

ANTONIO JAKOLIS - 5

Mijlocașul croat a excelat la capitolul centrări, iar în minutul 5 a încercat să-l pună pe Păun în situație de 1-1 cu portarul Brănescu, însă balonul a ajuns în brațele goalkeeperului dinamovist. A participat la fazele ofensive cu pase precise către Bryan Nouvier și Alexandru Păun. A avut și două șanse de a marca, în minutele 60 și 80. Etapa trecută, Jakolis a înscris unicul gol al "feroviarilor" în înfrângerea de la Botoșani, scor 1-3.

JUAN CARLOS RUIZ - 6

Spaniolul de 25 ani a construit faze ofensive prin mingi trimise către Alexandru Păun și Davide Petrucci. În minutele 37, 45, 47 și 52 a avut patru oportunități de marca pentru formația clujeană. Ultima este și cea mai importantă, când mingea expediată de Juan Carlos a fost respinsă în corner de Brănescu. A încasat un cartonaș galben în minutul 55

BRYAN NOUVIER - 5

Mijlocașul francez a stat în afara lotului la prima partidă de campionat. În deplasarea de la Botoșani a prins 34 minute în tricoul echipei din Gruia, având și o șansă de gol în prelungirile meciului. Cu Dinamo, Nouvier a construit una din cele mai importante acțiuni ofensive ale „feroviarilor". În minutul 37, i-a pasat în careu lui Juan Carlos, dar balonul a fost respins de Mevlja. Fotbalistul de 21 ani ar fi putut să marcheze în minutul 49, când a expediat o torpilă de la 35 metri peste buturile lui Brănescu.

ALEXANDRU PĂUN - 5

Jucătorul de 21 ani a fost unul dintre cei mai activi fotbalişti din linia ofensivă, în sistemul 4-2-3-1, utilizat luni de Andone. A avut o șansă de a puncta în minutul 3, după o centrare primită de la Camora și reluată cu capul pe lângă poartă. Nu a reușit să se ridice la nivelul din partidele trecute, când și-a creat mai multe situații de gol. A încasat un cartonaș galben în minutul 45 după un fault comis asupra fundașului Navarro de la oaspeți. Este un jucător tânăr, cu prezențe constante la naționala U-21 și al cărui joc poate crește pe termen lung.

DAVIDE PETRUCCI - 5

Fotbalistul italian excelează la șuturile de la distanță. În minutul 60, a expediat o torpilă de la 30 metri care s-a oprit în brațele lui Laurențiu Brănescu. Are atât șuturi, cât și pase, foarte precise. „Decarul" clujenilor încasat un galben în minutul 55 după un fault la mijlocașul dinamovist, Busuladzic.

CRISTIAN LOPEZ - 4

Atacantul spaniol a fost utilizat, luni, ca vârf împins de antrenorul Vasile Miriuță. În sezonul trecut a înscris 12 goluri, iar în noua stagiune a punctat doar o dată. Unica reușită a survenit în partida cu Chiajna, de acasă. Nu s-a ridicat la prestațiile din primele două jocuri, dar își poate reveni pe parcurs. A fost aproape de a rezolva meciul de unul singur în minutul 59, când șutul său s-a oprit în bara porții adverse.

SERGIU NEGRUȚ - 4

Atacantul de 23 ani este născut în Cluj și a făcut primii pași în fotbal la CFR. Este cel mai vechi fotbalist din lotul grupării din Gruia, fiind legitimat aici din 2010. De-a lungul sezoanelor a fost împrumutat la Unirea Alba Iulia (2012), Damila Măciuca (2013) și CSM Râmnicu Vâlcea (2013-2014). În ultimul timp, însă, pare să fi devenit un jucător pe care CFR se poate baza. Absențele lui Guimaraes și Cristi Bud i-au oferit luni seara șansa de a evolua din nou în tricoul "vișiniilor". A intrat în minutul 65, în locul lui Nouvier. Nu a evoluat mult, dar s-a descurcat destul de bine. În minutul 90, a driblat doi apărători și a fost foarte aproape să trimită o centrare în careu debutantului Laszlo Hodgyai, dar a fost blocat de fundașii adverși.

ALEXANDRU NEAGU - 4

Mijlocașul adus de la Academica Clinceni nu a avut suficient timp să se facă remarcat. A intrat pe teren în minutul 78, în locul lui Juan Carlos, moment care a reprezentat și debutul său în tricoul CFR-ului. Poate fi un jucător promițător pentru „feroviari" pe termen lung.

LASZLO HODGYAI - fără notă

Fotbalistul născut la Miercurea Ciuc a evoluat în ultimele sezoane la echipa secundă a clubului Ferencvaros și la SC Soroksar. Ca și în cazul lui Neagu, Hodgyai a debutat în tricoul vișiniu la meciul cu Dinamo. El a fost introdus în minutul 87, în locul spaniolului Cristian Lopez. Nu a avut timp ca să iasă în evidență, dar o poate face în partidele următoare.

Comenteaza