Analiză. Cinci echipe luptă pentru promovare. Cum s-au descurat adversarele Universității Cluj în pauza de iarnă

Analiză. Cinci echipe luptă pentru promovare. Cum s-au descurat adversarele Universității Cluj în pauza de iarnă
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Mini-returul Ligii a 2-a este gată să înceapă, iar primele cinci formații sunt despărțite de doar două puncte, în ierarhia eșalonului secund.

După o pauză de iarnă cu multe mutări pe piața transferurilor, principalele candidate la promovare sunt gata să înceapă sezonul de primăvară. Prima clasată, Sportul Snagov a întâmpinat cele mai mari probleme, după ce antrenorul Laszlo Balint a decis să renunțe la postul său, la finalul anului trecut. Mutări pe banca tehnică au efectuat și Petrolul și Universitatea Cluj, care vor începe cu Mugurel Cornățeanu, respectiv Bogdan Lobonț partea a doua a campionatului.

Sportul Snagov – locul 1, 46 de puncte

Echipa din județul Ilfov nu a trecut prin cea mai bună perioadă a sa, la finalul anului trecut, dar alb-roșii și-au revenit pe ultima sută de metri. Eugen Trică a preluat banca tehnică a formației, iar echipa a reușit patru noi achiziții în perioada de transferuri.

Veniri: Gavrilaș (FC Voluntari), Nicoară (Energeticianul), Ait Malek (Vereya), Târnovanu (Poli Iași)

Plecări: Oanea, Hlistei (ambii Rapid), Iacob (Metaloglobus)

Academica Clinceni – locul 2, 45 de puncte

Echipa pregătită de Ilie Poenaru a avut evoluții bune în partidele amicale pe care le-a disputat în pauză de iarnă și și-a consolidat lotul cu patru fotbaliști. Dintre aceștia, doi au o vastă experiență în Liga 1.

Rezultate în amicale:

1-1 cu SC Popești Leordeni

1-0 cu CS Afumați

1-3 cu FC Argeș

2-0 cu CS Balotești

Veniri: Ureche (FC Argeș), Dumitru (FCSB), Pârvulescu (Poli Iași), Buziuc (Gaz Metan)

Plecări: Chiacu (Carmen București), Stoica (Ripensia)

Petrolul Ploiești – locul 3, 45 de puncte

“Lupii galbeni” sunt una dintre echipele care și-a anunțat intenția de a promova încă de la începtului sezonului. Echipa a trecut prin mai multe schimbări de antrenor, dar a reușit să ocupe o poziție pe podium la finalul anului. Ploieștenii au efectuat și un cantonament de pregătire în Antalya, în pauza de iarnă.

Rezultate în amicale:

1-1 cu FK Belasica

0-1 cu Drita Gjilan

2-2 cu Ansan Greeners

1-0 cu Desna Chernihiv

5-0 cu Petrolistul Boldești

1-1 cu Gloria Buzău

Veniri: Borța (Universitatea Craiova), Rusu (Hermannstadt), Kozoronis (Ergotelis), Moldoveanu (Dinamo), Malakyan (Zhetysu), Sarris (Hamilton), Pușcaș, Lungu (ambii Dunărea Călărași), Stoica (Viitorul), Bucșa (Concordia Chiajna)

Plecări: Cruceru, Tordai (ambii Viitorul), Lumu (Arouca), Pruncescu (Dacia Unirea Brăila), Danci, Velisar (ambii Gloria Buzău), Isvoranu (Concordia), Ristea (Mioveni), Neziri (Luftetari), Plămadă, Herea (ambii Metaloglobus), Ciocâlteu (Aerostar), Antoche (Farul)

Universitatea Cluj – locul 4, 44 de puncte

La fel ca și Petrolul, formația clujeană este una dintre echipele care și-au anunțat intențiile încă de la startul sezonului. Cu un nou antrenor pe bancă, Bogdan Lobonț, “studenții” sunt gata să urce în clasament și să fie printre echipele ce vor evolua în Liga 1, în stagiunea viitoare.

Rezultate în amicale:

5-0 cu Arieșul Turda

0-0 cu Cherno More Varna (întrerupt la pauză)

4-1 cu Pyunik Erevan

1-1 cu Rad Belgrad

0-2 cu FC Montana

0-1 cu FC Navbahor

3-1 cu Metalurgistul Cugir

Veniri: Ursu (Sepsi), Pîrvulescu (Pandurii), Axente (Dinamo), Janos (UTA)

Plecări: Ene (ASU Poli Timișoara)

Chindia Târgoviște – locul 5, 44 de puncte

Formația pregătită de Viorel Moldovan a avut un start excelent de sezon, dar s-a stins treptat. Totuși, roș-albaștrii au rămas în lupta pentru promovare și sun tuna dintre echipele care pot emite pretenții serioase la primele trei locuri.

Rezultate în amicale:

2-1 cu Unirea Bascov

3-1 cu CS Balotești

4-1 cu AFC Hărman

1-1 cu FC Voluntari

1-1 cu CS Mioveni

1-1 cu Metaloglobus

0-2 cu Rapid

0-2 cu Daco-Getica

Veniri: Panait (Viitorul), Neicuțescu (Dinamo), Alexandru, Șandru (ambii Dunărea Călărași), Leca (Concordia), Rață (Milsami Orhei)

Plecări: Rogoveanu (Poli Timișoara), Vasile (ASU Poli Timișoara), Lungu (Metaloglobus)

Comenteaza