Alin Tișe îi felicită pe campionii de la CFR Cluj: „Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului în general, și a fotbalului în special”

Alin Tișe îi felicită pe campionii de la CFR Cluj: „Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului în general, și a fotbalului în special”

După mesajul primit de la primarul Emil Boc, a venit rândul președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, să-i felicite pe cei de la CFR Cluj, care au cucerit un nou titlu de campioni ai României, pentru a 5-a oară la rând.

În felicitarea sa, liderul forului administrativ județean vorbește despre cum ar putea avea județul Cluj o echipă de Champions League, care chiar să câștige competiția în câțiva ani.

„Clujul are campionii României la fotbal - CFR 1907 Cluj

Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care, în ultimii 5 ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.

Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân peste toate performanța și valoarea voastră demonstrată.

Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului în general, și a fotbalului în special.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipa de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga acestă competiție.

Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care sa facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie în care comunitatea clujeană să investească intr-o singură forța fotbalistică care sa poată câștiga Champions League.

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf.

Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.

Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă, raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.

Cred însă, că dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.

Știu că voi avea nenumărate opinii, critici poate chiar susțineri ale acestui mesaj.

Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât ne asumăm public fără ipocrizie o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeana sa câștigam Champions League”, a transmis Alin Tișe.

Comenteaza