Alin Tișe aruncă bomba: "Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță (...) sau comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică"

Alin Tișe aruncă bomba: "Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță (...) sau comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică"

Într-un mesaj public de felicitare a echipei CFR Cluj, care a câștigat duminică seara titlul de campioană, președintele Consiliului Județean lansează o dezbatere care va stârni, cu siguranță, multe pasiuni: Cine merită să fie susținută de "comunitatea clujeană", FC Universitatea Cluj sau CFR?

"U" sau CFR? Este o întrebare care îi macină de mulți ani pe unii clujeni. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a plasat astăzi această temă pe agenda publică, afirmând, într-un mesaj de felicitare a celor de la CFR Cluj, că a sosit momentul "să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League. Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf"

Iată mesajul integral al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe:

"Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.

Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân, peste toate, performanța și valoarea voastră demonstrate.

Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului, în general, și a fotbalului, în special.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipă de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga această competiție.

Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League.

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf.

Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.

Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă  raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.

Cred însă că, dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.

Știu că voi avea nenumărate opinii, critici, poate chiar susțineri ale acestui mesaj.

Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât asumăm public, fără ipocrizie, o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeană să câștigam Champions League.

Alin Tișe,
Președintele Consiliului Județean Cluj"

loading...
Comenteaza