Alexandru Păun a ajutat România U21 să treacă de Armenia

Alexandru Păun a ajutat România U21 să treacă de Armenia
Jucătorul lui CFR Cluj a fost cel mai valoros de pe teren în meciul contând pentru preliminariile pentru Campionatul European sub 21 de ani din 2017.

Selecționata sub 21 de ani a României a debutat cu dreptul în campania de calificare pentru turneul final din 2017. Marți, la Târgu-Mureș, jucătorii antrenați de clujeanul Cristian Dulca au trecut confortabil de echipa Armeniei cu scorul de 3-0.

Extrema stângă a echipei CFR Cluj, Alexandru Păun, a fost omul meciului, marcând golul secund și pasând decisiv la prima reușită a partidei. Acesta a început ca titular, fiind aproape de a deschide scorul încă din primele secvențe ale întâlnirii.

Păun a acordat pasa decisivă pentru prima reușită a meciului, finalizarea din minutul 16 aparținând atacantului lui Inter Milano, George Pușcaș. Apoi, în minutul 32, Păun a dublat avantajul tricolorilor după o acțiune individuală frumoasă ca urmare a unei centrări venite de la Steliano Filip.

Scorul final al meciului a fost stabilit în prelungiri, când Florin Tănase a făcut ca tabela să indice 3-0. Naționala României a dominat meciul în totalitate, expediând 14 șuturi din care 8 au nimerit spațiul porții, în comparație cu doar 2 (din 4 șuturi) ale adversarilor.

„În primul rând acest rezultat ne dă încredere pentru meciurile viitoare. Mă bucur că am început cu dreptul, chiar dacă jocul pe alocuri nu m-a mulțumit. Am avut și un teren foarte greu, am avut și 16 zile de cantonament și nu a fost ușor să rămânem conectați și concentrați pentru acest debut de campanie”, a spus antrenorul Cristi Dulca, aflat la debutul pe banca tehnică a naționalei.

Din grupa 5 de calificare mai fac parte echipele Armeniei, Bulgariei, Danemarcei, Luxembourgului și Țării Galilor. România va juca în următoarea partidă cu reprezentativa Bulgariei, pe teren propriu, pe 4 septembrie.

Comenteaza