Adio, Cupă! CFR a fost eliminată la ”11” metri de Botoșani

Adio, Cupă! CFR a fost eliminată la ”11” metri de Botoșani
Final de drum pentru CFR Cluj în Cupa României. Trupa lui Dan Petrescu a fost eliminată la penalty-uri de FC Botoșani, joi seara, în Moldova, în 16-imile competiției.

Ardelenii au început meciul promițător. Billel Omrani a înscris cu capul, din centrarea lui Thierry Moutinho, însă golul e anulat pe motiv de offside (24). Omrani s-a revanșat, însă, pe finalul primei reprize. Marius Coman centrează pe partea dreaptă, iar jucătorul franco-algerian reușește să-l învingă pe Eduard Pap (44). Drumul spre optimi era deschis.

Dar moldovenii au avut și ei un cuvânt de spus. Alexandru Târnovan centrează spre Jonathan Rodriguez, iar acesta a restabilit egalitatea (69). Scorul a rămas neschimbat până a finalul timpului regulamentar, așa că jocul a mers în prelungiri.

După o jumătate de oră în care s-au întrecut în ratări, ceferiștii n-au avut noroc nici la loviturile de departajare. 2-3 s-a terminat. Mureșan și Omrani au reușit să transforme pentru clujeni, însă ratările lui Nistor, Păun și Deac trimite Botoșaniul în optimile Cupei. Penalty-urile formației lui Costel Enache au fost executate de Târnovan, Moruțan și Rodriguez. Doar Bordeianu a ratat, grație intervenției lui Duka, dar în zadar pentru trupa lui Dan Petrescu.

FC Botoșani rămâne, astfel, un coșmar pentru CFR Cluj în acest sezon. Formația din Gruia nu a reușit să-i bată pe moldoveni nici în campionat. Ambele întâlniri s-au terminat la egalitate, 1-1 în Moldova și 0-0 la Cluj.

FC Botoșani - CFR Cluj 1-1 (3-2 la penalty-uri)

Au marcat: Rodriguez (69)/Omrani (44)

Penalty-uri transformate: Târnovan, Moruțan, Rodriguez/Mureșan, Omrani

Penalty-uri ratate: Bordeianu/Nistor, Păun, Deac

FC Botoşani: Pap - Dumitraş, Miron, Plămadă, Serediuc - M. Roman, Rodriguez, Bordeianu, Oaidă - Târnovan, Kuku. Antrenor: Costel Enache

Rezerve: I. Brânză, Al. Piftor, D. Popa, Târşă, Morutan, Tincu, Burcă

CFR: Duka - Peteleu, Luchin, Mureşan, Al. Vlad - Rus, Culio - Deac, Coman, Moutinho - Omrani. Antrenor: Dan Petrescu

Rezerve: Vâtcă - Boli, Nistor, Balde, Petruş, Hamed, Păun

Stadion: Municipal, Botoșani

Comenteaza