A murit Ioan Gyuri Pascu. Artistul era un mare fan al "Şepcilor roşii" - VIDEO

A murit Ioan Gyuri Pascu. Artistul era un mare fan al
Ioan Gyuri Pascu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai Universităţii Cluj, echipă de care s-a îndrăgostit în perioada studenţiei.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 ani, în urma unui stop cardiorespirator. Fostul artist suferea de diabet şi se retrăsese din viaţa publică.

Îndrăgitul actor era un mare fan al "Şepcilor roşii", acesta urmărind meciurile Universităţii încă din perioada studenţiei. În anii `80, Ioan Gyuri Pascu urmase cursurile Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai".

Pe 11 octombrie 2011, Ioan Gyuri Pascu a fost amfitrionul evenimentului de inaugurare a Cluj Arena. când "U" Cluj a disputat un amical împotriva ruşilor de la Kuban Krasnodar. Evenimentul respectiv a reprezentat şi meciul de retragere a lui Cristi Pojar, fotbalist important din istoria recentă a clubului "alb-negru".

"U Cluj este mult mai mult decât o echipă de fotbal. Este simbolul acestui oraş şi este simbolul întoarcerii unui fiu care nu a dorit niciodată să fie fiu risipitor. Au fost două momente de bejenie în viaţa acestei echipe. Unul a fost impus de tratatul acela nemilos. În 1940, a trebuie să se mute la Sibiu. Acum, am avutr o bejenie de doi ani mult mai plăcută, pentru că motivul a fost să ne reconstruim această frumoasă casă în care să revenim, acest minunat stadion, Cluj Arena!", spunea Ioan Gyuri Pascu la inaugurarea stadionului pe care joacă "studenţii".

Universitatea Cluj, clubul pe care Ioan Gyuri Pascu l-a iubit atât de mult, i-a adus astăzi un omagiu:

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

Comenteaza