A fugit din calea războiului, acum joacă la U-BT

A fugit din calea războiului, acum joacă la U-BT
Înainte de a deveni baschetbalist, Maksym Pustozvonov a practicat karate şi înot.

Pivotul de 29 ani a venit la Cluj în această vară, fiind la a doua experienţă din România. În stagiunea trecută, baschetbalistul ucrainean s-a aflat sub contract cu BCM U Piteşti.

"Am jucat 11 ani în Superliga din Ucraina. Era un nivel foarte bun, cu formaţii de top precum Azovmash, Donetsk, Budivelnik, BC Kiev, Khimik. După război, însă, jumătate dintre aceste echipe au dispărut. Nimeni nu a mai investit în sport şi asta m-a determinat să plec de acolo", a spus pivotul ucrainean pentru site-ul oficial al clubului.

Înainte de a deveni baschetbalist, jucătorul "studenţilor" a practicat karate şi înot.

"Tatăl meu era şoferul echipei de baschet din oraşul natal. Petreceam mult timp pe teren şi eram copilul care arunca la coş în pauzele dintre sferturi. La un moment dat, clubul a dat faliment, iar fostul antrenor a început să caute copii pentru şcoala sa de baschet. În acest fel, a ajuns în clasa mea, şi de acolo a început totul. Aveam 8 ani atunci", şi-a amintit Pustozvonov.

Elevul lui Silvăşan a evoluat o perioadă îndelungată în competiţii precum EuroChallenge, EuroCup și VTB. Marţi, 27 septembrie, de la ora 19:00, U-BT Cluj-Napoca îşi face debutul în Basketball Champions League.

"Când analizezi loturile formaţiilor din această întrecere, îţi dai seama că este vorba de o ligă foarte puternică. Obiectivul nostru principal este calificarea în faza grupelor, apoi vom lua lucrurile pas cu pas", a afirmat acesta.

Maksim Pustozvonov a obţinut două victorii cu echipa sa în primele partide oficiale. Pe 15 septembrie 2016, "studenţii" au cucerit Supercupa României după 70-67 cu campioana en-titre, CSM Oradea. 4 zile mai târziu, clujenii au învins cu 97-82 cu BC Timişoara.

"Ne dorim maximul în acest sezon, respectiv, să câştigăm campionatul, cupa şi să ajungem cât mai departe în Champions League", a spus pivotul de 29 ani.

Jucătorul ucrainean îşi doreşte să vadă cât mai mulţi fani la meciurile Universităţii: "În primul rând, le mulţumesc că există şi că ne sprijină. Vreau să le transmit că pentru noi sunt foarte importanţi".

Pustozvonov s-a transferat la U-BT în această vară. Alături de el, au mai venit Ousmane Barro, Alexandar Rasic, Vlad Moldoveanu şi George Toth. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la BC Kiev, Azovmash, Donetsk, Budivelnik, Dinamo Kiev şi BCM U Piteşti. Baschetbalistul are în palmares o Cupă a Ucrainei (2015) şi Supercupa României (2016).

Comenteaza