A doua înfrângere la rând pentru “U” Cluj. “Studenții” au pierdut restanța cu Rapid după un nou joc modest

A doua înfrângere la rând pentru “U” Cluj. “Studenții” au pierdut restanța cu Rapid după un nou joc modest
| Foto: FC Universitatea Cluj

“Șepcile roșii” au cedat în deplasare în fața bucureștenilor, scor 0-1, și au ajuns pe locul al nouălea în Liga a 2-a.

Partida de pe terenul formației din capitală a început echilibrat. Treptat, gazdele au avansat spre poarta “studenților”, în timp ce clujenii au preferat să încerce o lovitură pe contraatac. Deși au dominat la capitolul posesie, jucătorii Rapidului nu au reușit să își creeze ocazii în primele minute.

Prima șansă importantă a venit în minutul 26, când Hlistei a recentrat în fața porții, iar Bălan a ratat incredibil, din doar 5 metri. A urmat o nouă ocazie, dar de data aceasta rolurile s-au inversat, iar Hlistei nu a ajuns la balonul trimis de Bălan (28).

În ultimele minute ale reprizei, “Șepcile roșii” au avansat în jumătatea adversă, iar Gavra a fost aproape de a deschide scorul (41), însă la pauză, tabela indica 0-0.

“Studenții” au ieșit mai concentrați de la cabine și au început ofensiv actul secund. Totuși, la 11 minute de la reluare, Rareș Ilie a preluat în careul clujean și l-a învins pe Muțiu cu un șut la colțul lung (56). Zece minute mai târziu, Universitatea Cluj l-a pierdut pe Robert Neciu, care a fost scos de pe teren cu ambulanța.

În căutarea unui gol egalizator, clujenii au pus presiune pe defensiva adversă, însă au ajuns greu la poarta lui Drăghia. La cinci minute după intrarea în teren, Goga a încercat un șut de la distanță, însă goalkeeper-ul Rapidului a respins cu greu (73).

Universitatea Cluj a riscat și mai mult, iar bucureștenii puteau majora diferența. Drăghiceanu a încercat un lob din marginea careului, Muțiu era bătut, însă balonul a lovit transversala (81). La faza imediat următoare, Negrean putea aduce egalarea, dar mingea trimisă de el a trecut puțin peste poartă.

Până la final, elevii lui Costel Enache nu au mai reușit să pună probleme, iar Rapid s-a impus cu 1-0. În urma eșecului din capitală, "Șepcile roșii" au ajuns pe locul al nouălea în clasament. 

Echipe de start:

Drăghia – Voicu, Crișan, Nastos, Finica – Jorza, R. Costin, Ilie (Ghineț ‘85) – Sefer (Fică ‘85), Ad. Bălan (Țîră ’36, Drăghiceanu ‘77), Hlistei

”U” Cluj: Muțiu – Inacio, Luchin, Tamaș, Taub – Negrean, I. Filip (Novac ’85), Neciu (Barbu ‘68) – Moraru (Mâneran ‘68), Gavra (Goga ‘68), Sergio Ribeiro (Golan ‘78)

Comenteaza