6.000 de euro pentru 230.000: Cum vrea Walter să „deblocheze” fondurile de la Primărie VIDEO

6.000 de euro pentru 230.000: Cum vrea Walter să „deblocheze” fondurile de la Primărie VIDEO
Omul de afaceri a anunţat că e dispus să achiziţioneze pachetul de acţiuni deţinut de Primărie la FC „U”, pentru care va plăti aproximativ 6000 de euro. Calitatea de acţionar la „U” şi CFR împiedică Primăria să aloce fonduri către cele două cluburi din cauza legii sportului.

Între milionul de lei promis de Primărie şi clubul Universitatea stă, de mai bine de trei ani, Legea Sportului. Aceasta prevede că municipalitatea nu poate deţine acţiuni la două cluburi din aceaşi ramură sportivă, cazul „U" şi CFR la Cluj, iar ieri Florian Walter, acţionarul majoritar al „studenţilor" a oferit soluţia: cumpără acţiunile Primăriei de la „U", pentru care oferă aproximativ 6000 de euro. Oferta va fi discutată în următoarea şedinţă a Consiliului Local.

Intenţia omului de afaceri a fost făcută publică ieri, pe site-ul oficial al clubului, care a notat, printre altele, că „Florian Walter vine în ajutorul Consiliului Local": „Acţionarul majoritar al clubului SC FC Universitatea Cluj face o ofertă fermă de cumpărare a acţiunilor pe care Consiliul Local le deţine în cadrul clubului. Primarul Emil Boc a declarat în repetate rînduri că are pregătiţi un milion de lei, dar aceşti bani nu pot fi alocaţi deoarece Consiliul Local este acţionar la ambele cluburi de fotbal din Cluj-Napoca. Acţionarul majoritar al FC Universitatea Cluj face acest efort financiar pentru a veni în sprijinul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca şi de a crea un cadru legal pentru a ajuta fotbalul clujean", este comunicatul postat pe site-ul clubului.

Tot pe pagina web a Universităţii a fost postată şi oferta omului de afaceri, trimisă prin intermediul unei case de avocatură. Walter a precizat că pune pe masă 26.571 de lei pentru pachetul de 0,5 la sută deţinut în acest moment de CL, adică aproximativ 6000 de euro. Preţul este stabilit în conformitate cu valorea nominală de 0,1 lei/acţiune, înregistrată la Registrul Acţionarilor. Practic, în cazul în care municipalitatea va accepta oferta omului de afaceri, Universitatea ar urma să primească o infuzie de capital de un milion de lei, bani pe care Emil Boc a declarat în repetate rânduri că-i are pregătiţi, dar care sunt blocaţi din cauza legii sportului.

În schimb, reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor Universităţii, Radu Constantea, spune că oferta lui Walter va fi supusă atenţiei consilierilor la următoarea şedinţă, programată săptămâna viitoare. „Vrem să luăm cea mai bună decizie pentru „U" şi pentru comunitatea locală. Vom dezbate oferta domnului Walter la următoarea şedinţă de Consiliu Local. Va trebui să decidem ce e cel mai bine pentru club într-un termen mediu şi lung, dar să nu omitem faptul că municipalitatea e proprietarul brandului", a spus Constantea.

Florian Walter şi-a reluat rolul activ în viaţa Universităţii în urmă cu două săptămâni, anunţând după meciul cu ACS Poli Timişoara că vrea să se implice pentru ca echipa să evite retrogradarea. Prima mutare a sa a fost instalarea lui Mihai Teja în rolul de antrenor principal, în locul „interimarului" Gheorghe Barbu. De asemenea, postul de manager ar putea fi preluat de Gabriel Boştină, fostul „căpitan" al Universităţii.

Cum arată acţionariatul

Florian Walter a preluat în această vară, de la Ioan Mărginean, pachetul majoritar de acţiuni al FC „U", după ce tot el îl cedase anul trecut, în momentul în care a plecat la Petrolul. Walter deţine 98,03 din club, iar din structura acţionariatului mai fac parte, pe lângă Consiliul Local, firmele SC Ben&Ben (0,17%), Intop Construction (0,55%), SC Oncos (0,44%) şi Fundaţia Transilvania (0,44%). Asociaţia FC „U"-non-profit (aflată în faliment), Consorţiul Universităţilor Clujene şi Camera de Comerţ şi Industrie figurează ca acţionari, însă cu o cotă nesemnificativă, de 0,02%.

 

Comenteaza