2022 vs 2023. Unde era "U" Cluj la finalul turului sezonului trecut în comparație cu actuala stagiune

2022 vs 2023. Unde era "U" Cluj la finalul turului sezonului trecut în comparație cu actuala stagiune
| Foto: FC Universitatea Cluj

În urmă cu un an, în aceeași fază a campionatului "Șepcile roșii" se aflau într-o poziție mai modestă decât în prezent.

Primul și cel de-al doilea sezon de la revenirea Universității Cluj pe prima scenă a fotbalului românesc pot fi comparate grație unor coindicențe. În ambele stagiuni echipa clujeană a început slab, iar antrenorul a fost schimbat după primele 6 runde din Superligă.

În 2022, Erik Lincar, cel care i-a promovat pe "studenți" a plecat în urma unui eșec cu Sepsi OSK, fiind înlocuit cu Eugen Neagoe. În acest an, Toni Petrea a părăsit echipă după o înfrângere cu 4-3 contra rivalei CFR Cluj, iar înlocuitorul său a fost Ioan Ovidiu Sabău, cel de la care Petrea preluase poziția.

Revenind la Lincar, tehnicianul ajuns la 45 de ani a readus Universitatea Cluj în prima ligă, însă a acumulat doar două puncte în primele 6 etape ale stagiunii 2022-2023. Eugen Neagoe a sosit în locul său și a obținut alte 12 puncte, însă la finalul turului, "Șepcile roșii" ocupau poziția a 15-a, penultima, în clasamentul Superligii.

În schimb, Toni Petrea a reușit să conducă echipa clujeană spre o victorie, 3 remize și două înfrângeri, având 6 puncte la momentul plecării sale, însă jocul din primele runde a fost unul mai mult decât modest. Ioan Ovidiu Sabău a reușit să îi revitalizeze din nou pe "studenți", iar la finalul turului, Universitatea e pe poziția a 9-a, cu 19 puncte.

O altă coincidență este rezultatul înregistrat de "Șepcile roșii" în ultima etapă a turului sezonului trecut și cel din actuala stagiune. În 23 octombrie 2022, Universitatea pierdea cu 2-1 derby-ul cu CFR, în timp ce în 5 noiembrie 2023, clujenii au fost învinși cu același scor de FC Voluntari.

Față de acel joc împotriva "feroviarilor", doar 3 jucători au îmbrăcat tricoul alb-negru și în meciul contra ilfovenilor. Este vorba despre portarul Plamen Iliev și mijlocașii Gabriel Simion și Ovidiu Bic.

Universitatea Cluj - etapa 15 sezon 2022-2023:

Iliev - Vlădoiu, Pițian, Fl. Ilie (Remacle '70), Ispas - Simion (Bic '62), R. Pires, I. Filip - Horșia (Haită '62), Fulop, Thiam (Bălan '46). Antrenor: Eugen Neagoe

Universitatea Cluj - etapa 15 sezon 2023-2024:

Iliev - Peteleu (Ilie '86), Miron, Mitrea, Chipciu - Bic (Manu '73), Doukoure (Simion '63) - Cîmpanu, Nistor, V. Gheorghe (Popa '63) - I. Stoica (Silaghi '73). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Așadar, Universitatea Cluj a trecut prin schimbări importante la nivel de lot, dar și în ceea ce privește conducerea tehnică în decurs de un an. "Studenții" au înregistrat un progres sensibil față de stagiunea precedentă și visează la un loc de play-off la finalul sezonului regulat.

Comenteaza