104 ani! "U" Cluj, cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc

104 ani! "U" Cluj, cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc
| Foto: colaj - Facebook "U" Cluj 1919

În urmă cu exact 104 ani, la câteva luni de la Marea Unire, într-o seară de noiembrie din Clujul interbelic, s-a născut cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc, transmite Universitatea Cluj. 

"Pe 23 noiembrie 1919, în presa clujeană apărea îndemnul: «cu căldură patriotică la fiştecare tânăr universitar român să-şi ţină de la o sfânta dorinţă de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universităţii».

Anii au trecut, iar echipa „studenților” a crescut și a înrădăcinat în inima orașului o idee, o cultură și un spirit care a rezistat peste războaie și epoci întunecate. Acest spirit este mai viu ca oricând datorită sutelor de mii de suflete care îndrăgesc și susțin Universitatea Cluj.

Azi este ziua noastră, a tuturor celor care iubim Universitatea și transmitem această dragoste din generație în generație. La mulţi ani "U"!", transmite clubul Universitatea Cluj pe pagina de Facebook. 

"Când iubeşti sufletul ţi-e salvat, iar U a salvat multe suflete pentru care a fost şi este Unica Iubire. Mulţumesc U si La Multi Ani !!", a răspuns unul dintre suporterii clubului clujean. 

Comenteaza