Trofeul EuroBasket a fost prezentat la Cluj | FOTO

Trofeul EuroBasket a fost prezentat la Cluj | FOTO
Trofeul ”Cupa Nikolai Semaschko”, care va fi oferit câștigătoarei EuroBasket 2017, a ajuns sâmbătă la Cluj-Napoca.

Acțiunea face parte din circuitul "Trophy Tour" inițiat de FIBA, în care Cupa "Nikolai Semaschko" va ajunge în toate țările participante la competiția care se va derula în perioada 31 august - 17 septembrie. Cupa "Nikolai Semashko" a fost expusă lângă ansamblul construit pe Bulevardul Eroilor cu simbolul #Eurobasket 2017.

La eveniment au participat legendarii sportivi români Petre Brănișteanu, Nicolae Pîrșu, Sorin Ardelean, Costel Cernat, Robert Reisenbuchler, Aurora Dragoș, Carmen Costanașiu, Ildiko Manases, Carmen Tocală, Horia Păun, Mircea Cristescu, Adrian Voinescu, dar și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum și mascota EuroBasket 2017, Sam Dunk. Copiii prezenți au primit mingi și materiale promoționale EuroBasket 2017 și cu toții au avut ocazia de a se fotografia cu frumosul trofeu.

"Prezența trofeului reconfirmă statutul Clujului de capitală națională și internațională a sportului. De data aceasta este vorba de spre baschet. În mai puțin de 45 zile, la Cluj va începe Campionatul European de Baschet. 6 reprezentativa vor juca în Sala Polivalentă, care îi așteaptă cu o capcitate de 10.000 locuri. Pentru a avea spectacol total și baschet de înaltă ținută, sperăm că și echipa României va reveni într-o formă bună și va trece de grupe", a declarat edilul Clujului, Emil Boc.

"Sunt 30 ani de când România nu a mai jucat la EuroBasket și am încercat să aducem o parte din generația 1987 a pentru a serba și celebra apariția trofeului la Cluj-Napoca. Probabil nu o să câștigăm acest trofeu, chiar dacă ne-am dori foarte mult. Noi ne dorim să jucăm un baschet bun, ne dorim ca publicul prezent să vadă un baschet frumos, iar la final toată lumea să plece mulțumită", a spus președintele Federației Române de Box, Horia Păun.

România va da piept în Grupa C cu Spania (campioana en-titre), Cehia, Muntenegru, Ungaria și Croația. Primul meci e programat pe 1 septembrie, contra Cehiei. Toate meciurile din grupă se joacă la Sala Polivalentă din Cluj.

În optimile competiției se vor califica primele 4 clasate din cele 4 grupe. Duelurile din fazele eliminatorii se vor disputa la Istanbul.

Comenteaza