CFR, cu gândul la campionat pentru următorul sezon. Planul lui Miriuță

CFR, cu gândul la campionat pentru următorul sezon. Planul lui Miriuță
CFR Cluj se gândește deja la următorul sezon. Antrenorul Vasile Miriuță vrea să construiască o formație puternică în Gruia, cu care să se bată la campionat.

"Feroviarii" au terminat pe 4 în actuala stagiune, dar nu vor avea drept de participare în Europa League din cauza insolvenței. Miriuță este însă optimist că CFR va ieși din această stare pe 26 mai, atunci când este programat al patrulea termen din acest dosar. Dacă vor avea câștig de cauză, ardelenii vor putea juca în cupele europene din 2018.

"Am fost în insolvență, am jucat fără prime, n-am ieșit când am fost aproape să ne batem la titlu. Ne dorim să ieșim din insolvență. Împreună cu noul patron (Marian Băgăcean - n. red.) facem o echipă puternică și ne batem la campionat. Pleacă sigur Lopes, Bud, Juan Carlos și încă 3-4 jucători aflați la final de contract. Echipa se va construi în jurul lui Deac și Camora. În proporție de 80-90% vom lua jucători din afară", a spus Vasile Miriuță pe Digisport.

Conform sursei citate, CFR a făcut deja primul transfer pentru noul sezon. Ardelenii au bătut palma cu fundașul muntenegrean Sasa Balic (27 ani). Jucătorul din fosta Iugoslavie a evoluat ultima dată în Bosnia, la FK Sarajevo, formație cu care CFR s-a întâlnit în preliminariile Europa League din 2009. Balic se află la a doua experiență din România, după ASA Târgu-Mureș, pentru care a jucat în sezonul 2015/2016.

Balic a bifat 19 meciuri și un gol pentru bosniaci în acest sezon. Fotbalistul muntenegrean are 12 selecții la Naționala țării sale. La capitolul plecări, CFR Cluj s-a despărțit de fundașul central Ionuț Larie. Aflat la final de contract cu echipa din Gruia, jucătorul de 30 ani s-a înțeles cu FCSB.

Comenteaza