Zeci de persoane în stare critică, transportate la spital de Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca, în luna mai

Zeci de persoane în stare critică, transportate la spital de Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca, în luna mai
| Foto: Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au avut de efectuat 34 de misiuni de salvare în mai.

Au fost transportate la spital 30 de persoane, în luna mai 2023, de către personalul aeronavigant al unităţii care au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi transferarea de urgență a pacienților critici.

„Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 26 intervenții, Caransebeş – 2 intervenții, Mureș – 8 intervenții. Pe parcursul lunii mai 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de aproximativ 43 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică. Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 146 misiuni aeriene în luna mai 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, asigurarea meteorologică a fost realizată în luna mai 2023 prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 114 misiuni de zbor de către elicopterele I.G.Av.

Comenteaza