Un pompier clujean, care s-a luptat timp de 30 de ani cu focul, a decedat. ISU Cluj: „A acționat neîntrerupt, peste 10 ore, la un incendiu”

Un pompier clujean, care s-a luptat timp de 30 de ani cu focul, a decedat. ISU Cluj: „A acționat neîntrerupt, peste 10 ore, la un incendiu”
| Foto: ISU Cluj

S-a stins din viață Balea Simion Niculaie, un pompier din Cluj, comandant de echipaj, care timp de 30 de ani a intervenit la nenumărate incendii și a salvat multe vieți.

Colegii de la ISU Cluj își aduc aminte de profesionalismul și camaraderia de care a dat dovadă în toți acești ani. În anul 2001, Balea Simion Niculaie a acționat neîntrerupt, peste 10 ore, pentru a stinge un incendiu mare care a izbucnit într-o comună din Cluj.

„Am aflat, cu tristețe în suflet, de trecerea la cele veșnice a fostului nostru coleg, plutonier adjutant șef (r) Balea Simion Niculaie. Acesta și-a desfășurat activitatea timp de aproape 30 de ani în cadrul unității noastre, fiind conducător auto și comandant de echipaj. În anul 1994 a fost avansat la gradul de sergent-major, iar ulterior a efectuat o perioadă de perfecționare la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești. Balea Niculaie a participat la nenumărate intervenții, unde s-a remarcat prin profesionalism și camaraderie.

Mulți dintre colegii în rezervă își aduc aminte de incendiul din martie 2001, petrecut la un depozit dezafectat din comuna Baciu, când a acționat neîntrerupt peste 10 ore în condiții grele, cu fum, gaze toxice și vizibilitate redusă. Atunci a fost evidențiat de către comandanții pompierilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, a transmis ISU Cluj.

Comenteaza