SONDAJ: Traficul și drumurile, cele mai importante probleme ale clujenilor. În ce direcție cred că se îndreaptă județul și municipiul Cluj-Napoca

SONDAJ: Traficul și drumurile, cele mai importante probleme ale clujenilor. În ce direcție cred că se îndreaptă județul și municipiul Cluj-Napoca

Aglomerația în trafic este cea mai mare problemă a locuitorilor din municipiul Cluj-Napoca, arată datele unui sondaj. În ceea ce privește județul, clujenii au identificat infrastructura rutieră/străzile/drumurile ca fiind problema cea mai importantă.

În Cluj-Napoca, 29% dintre respondeții unui sondaj realizat de The Center for International Research and Analysis la comanda PNL Cluj susțin că traficul este cea mai importantă problemă a orașului. Este urmat de infrastructura rutieră/străzile/drumurile, Sănătate (spitale/dispensare), Educație (școli, grădinițe, creșe), etc.

La nivel de județ, lucrurile stau asemănător, doar ordinea primelor două opțiuni fiind inversată.

Totodată, 56% dintre participanții la sondaj au spus că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună la nivelul județului Cluj, în timp ce 40% au ales opțiunea de „direcție greșită”.

În ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca, oamenii sunt mai optimiști, 70% dintre ei spunând că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună la ei în oraș. La polul opus, 25% au spus că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită.

Clujenii au fost întrebați și ce aspecte le îmbunătățesc calitatea vieții, cele mai multe opțiuni de vot acumulând respectul și înțelegerea între oameni, un mediu mai curat și sustenabil, precum și accesul la cultură/activități recreative. 

Cum stau clujenii cu banii

Participanții la sondaj au răspuns și la întrebarea „Cum ați descrie situația dumneavoastră financiară actuală?”

Astfel, la nivel de județ, 37% dintre respondenți au precizat că au o situație „oarecum stabilă”, 24% instabilă și 19% destul de stabilă. Referitor la întrebarea „Ce șanse sunt să vă îmbunătățiți situația financiară în următoarele 12 luni?”, doar 10% au răspuns că au multe șanse, în timp ce 35% susțin că au puține șanse în acest sens.

Situația este asemănătoare și la nivelul municipiului Cluj-Napoca. 

Sondajul a fost realizat de către The Center for International Research and Analysis la comanda PNL Cluj. Sondajul a cuprins un eșantion de 1.053 de persoane din județul Cluj. Metoda de chestionare a fost door-to-door, în perioada 23.09.2023 - 4.10.2023, marja de eroare fiind de +-5%.

Comenteaza