Se pregătește inaugurarea primului centru de Educație Montană din România. Printre activități, tabere, drumeții, ateliere de cățărat, orientare și prim ajutor

Se pregătește inaugurarea primului centru de Educație Montană din România. Printre activități, tabere, drumeții, ateliere de cățărat, orientare și prim ajutor
| Foto: Asociația Montană Carpați
Asociația Montană Carpați
Asociația Montană Carpați
Asociația Montană Carpați
Asociația Montană Carpați

Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid, la începutul lui 2024, într-un parteneriat unic, porțile primului Centru Național de Educație Montană, în inima Parcului Natural Bucegi.

Centrul va deveni un loc pentru publicul dornic să învețe despre biodiversitatea montană, despre beneficiile timpului petrecut în natură și despre un tip de turism montan responsabil.

Cei de la Asociația Montană Carpați transmit că centrul, care se va deschide chiar în incinta Centrului Național Salvamont de la Padina, va deveni un loc pentru publicul dornic să învețe despre biodiversitatea montană, despre beneficiile timpului petrecut în natură și despre un tip de turism montan responsabil.

"Deschidem acest Centru cu gândul la generațiile actuale și viitoare de oameni care îndrăgesc natura montană și vor să afle cum s-o protejeze, să se bucure de ea în mod responsabil și, în același timp, să fie în siguranță în timpul activităților pe care le practică.

Așadar, invităm comunitatea montană să ne mărească rețeaua de colaboratori entuziasmați și să ne contacteze pentru organizarea activităților cu tematică montană și de mediu.

Fie că e vorba de ghizi, instructori, ONG-uri, cluburi montane sau companii, orice activitate care se pretează specificului Centrului va fi binevenită. Ne dorim ca Centrul de Educație Montană să devină un hub național în care să se intersecteze copii, tineri, adulți, instructori și experți din toate domeniile protecției naturii", spun cei de la Asociația Montană Carpați.

Centrul va fi deschis pe toată durata anului, iar accesul se poate face cu mașina pe drumuri asfaltate și în stare bună (urmînd DN 71 din Sinaia și continuând pe DJ 713/714 pentru aproximativ 30 km).

"Este locul pe care-l găsim pertinent, astfel, pentru pregătirea viitorilor ambasadori de mediu – viitorilor rangeri, pădurari, biologi sau veterinari de wildlife, fotografi de natură sau salvatori montani. Este un hub național în care se vor intersecta copii, tineri, adulți, învățători și experți din toate domeniile protecției naturii și care sperăm să deschidă oportunități către noi feluri de locuri de muncă", mai arată cei implicați.

Comenteaza