S-a votat: ITP la 6 luni pentru unele mașini!

S-a votat: ITP la 6 luni pentru unele mașini!

Parlamentul a adoptat un proiect de ordonanță de Guvern care prevede o valabilitate a Inspecției Tehnice Periodice (ITP) de doar 6 luni pentru anumite categorii de mașini.

Potrivit unui nou proiect de modificare a legii circulației, adoptat de Camera Deputaților, valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) va fi redusă la 6 luni pentru maşinile care au activitate RENT A CAR.

Sunt vizate atât autovehiculele utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi cele folosite pentru serviciul de închiriere.

În prezent, doar mașinile destinate transportului de persoane în regim taxi sunt supuse obligației de a fi inspectate la fiecare jumătate de an.

Legea mai prevede că sunt scutite de ITP vehiculele lente, a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h, dar şi vehiculele cu şenile, tramvaiele şi vehiculele cu tracţiune animală.

Legea aprobă Ordonanţa Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comenteaza