Premieră la Cluj-Napoca: Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată cu bannere pe Eroilor și iluminat în steagul Ungariei pe clădiri

Premieră la Cluj-Napoca: Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată cu bannere pe Eroilor și iluminat în steagul Ungariei pe clădiri

Comunitatea maghiară din Cluj-Napoca marchează ziua de 15 martie - Ziua Maghiarilor de Pretutindeni - într-un mod inedit, anul acesta. Pentru prima dată în istoria acestei sărbători, organizatorii au decis să apeleze, pentru efecte speciale, la decorațiuni stradale și bannere și la iluminat festiv în culorile steagiului Ungariei: roșu, alb, verde.

„Moment istoric în Cluj-Napoca: strada Eroilor s-a îmbrăcat azi într-un decor festiv de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Locuitorii orașului pot admira timp de trei zile ornamente tematice de 15 martie pe stâlpii de iluminat. Dar acest lucru nu este doar un element estetic, nu este doar un decor, are un mesaj puternic. e transmite că în Cluj-Napoca trăiește o comunitate maghiară puternică care este pregătită să participe nu doar prin memoria istoriei sale, ci și prin clădirea unui viitor comun, bazat pe conviețuirea pașnică și respectul reciproc", a anunțat, joi, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese.

Zilele trecute și Géza Antal, preşedintele executiv al orgaizaţiei judeţene Cluj a UDMR preciza pentru MTI că Uniunea a solicitat pentru mai multe clădiri din centrul oraşului şi pentru podul peste Someş iluminat festiv roşu-alb-verde cu ocazia sărbătorii naţionale maghiare. Primăria Cluj-Napoca a aprobat cererea pentru Casa de Cultură a Studenţilor, deoarece celelalte clădiri nu dispun de dotarea tehnică necesară.

 

Comenteaza