Portmoneu găsit într-un autobuz CTP şi predat şoferului. Prima verigă din lanţul omeniei

Portmoneu găsit într-un autobuz CTP şi predat şoferului. Prima verigă din lanţul omeniei
| Foto: Facebook - Traiesc in Floresti - Cluj

Un gest de omenie a iscat mai multe întrebări. Dacă aţi găsit un portmoneu într-un autobuz CTP şi l-aţi predat şoferului aveţi garanţia că va ajunge la posesorul acestuia? Mersul la Poliţie se complică cu declaraţii şi suspiciuni de furt?

"Găsit acum (19:55 , 17.05 ) pe autobuzul M22. L-am predat șoferului", a scris pe grupul de Facebok Trăiesc în Floreşti - Cluj, lângă o fotografie cu un portmoneu aşezat pe un scaun dintr-un mijloc de transport public. "Care şofer, care autobus? Credeţi că l-a predat?", a venit imediat replica. 

"Întradevăr șoferul a avut o atitudine cam indiferentă când l-am înmânat lui, dar eu datoria mi-am făcut-o. Puteam la fel de bine sa îl las și acolo să mă fac că plouă. Chiar și unei vecine l-am arătat și am zis că l-am găsit și îl predau șoferului. M-am urcat o staţie de la Profi Mare din Cartier Terra și până la capăt", a mai precizat cetăţeanul care a dat un exemplu bun de spirit civic şi omenie apreciat şi aplaudat de alţi clujeni de pe grupul de Facebook.

Omul care s-a îndoit că şoferul ar continua lanţul omeniei cu încă o verigă a sunat la CTP. "Mi-au dat la dispecerat. M-am interesat dacă a ajuns ieri la ei un portofel, iar acolo m-au întrebat numele şoferului. I-am întrebat care este procedura, au zis că dacă nu vine nimeni ei îl predau la poliţie. Am insistat să îmi spună cum trebuie procedat şi mi-au închis în nas. Rog persoana care a găsit portofelul să sune şi ea să verifice dacă a ajuns portofelul la ei". 

"După atitudinea șoferului vine atitudinea la fel de indiferentă a dispecerului am sunat și mi-a făcut o doamnă legătura cu dispeceratul Bucium... a zis domnul care a răspuns că se interesează ce autobuz a fost pe traseu la ora aceea", a mai scris cetăţeanul din Floreşti care a predat portofelul la şofer. 

Oamenii ar vrea să afle mai clar dacă CTP Cluj-Napoca are un serviciu organizat, unde cei care au uitat sau pierdut anumite obiecte în mijloacele de transport public le-ar putea căuta sau chiar găsi. ZIUA de CLUJ a sunat la numărul de pe site-ul CTP 0264-430917, iar de acolo a aflat că s-a procedat corect prin predarea la şofer a obiectului pierdut. E bine că s-a reţinut cursa, numărul ei şi chiar ora la care a fost găsit obiectul.

Şoferii lasă la dispecerat aceste obiecte predate de călători, iar cei care se gândesc că le-ar fi pierdut în mijloacele de transport public pot suna la dispecerat pentru a merge să le recupereze de acolo. 

Pe de altă parte, sunt clujeni care spun că mersul la Poliţie se complică cu declaraţii şi suspiciuni de furt şi că mai degrabă preferă să nu se lege la cap cu poliţia dacă a ajuta pe cineva îţi face ţie probleme. Până la urmă, fiecare poate să decidă dacă devine sau nu o verigă în lanţul omeniei. 

Comenteaza