Pericol mortal pe calea ferată! Trenurile trec printre mașini la o barieră semnalizată pe dos în judeţul Cluj

Pericol mortal pe calea ferată! Trenurile trec printre mașini la o barieră semnalizată pe dos în judeţul Cluj
| Foto: sursa - https://www.gherlainfo.ro/

La trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșire din Gherla spre Mintiu Gherlii, bariera CFR se pornesc semnalele optice şi acustice când nu vine trenul, iar când vine trenul se opresc. 

La Gherla, trenurile trec printre mașini. Mai exact, la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșire din Gherla spre Mintiu Gherlii, seara de marți, 13 februarie, ora 21.15 putea să însemne ”ceasul negru” pentru unii şoferi. Au scăpat ca prin minune să fie călcaţi de tren, atrage atenția gherlainfo.ro. Cum a fost posibil?

Când luminile roșii la bariera de pe drumul spre Mintiu s-au pornit, evident, mașinile au oprit. Însă pe acolo nu a trecut niciun tren. Apoi s-au oprit semnalele optice și acustice, iar mașinile au pornit.

Însă, ce să vezi, exact atunci a venit trenul! Pentru șoferii care se angajaseră în traversarea căii ferate din moment ce semnalul optic și acustic se oprise a fost pericol mortal. Șoferul a apucat apucă să treacă lunia ferată, în ultimul moment, mai scrie sursa citată.

Probabil că într-o zi, un alt șofer care se va angaja în traversarea căii ferate după regulile din codul rutier nu va avea aceeași șansă și se va panica. Acolo este o situație în care se pune în pericol viața oamenilor, iar lucrările de modernizare care au loc la căile ferate ar trebui să ia în calcul cât mai repede sincronizarea mersului trenurilor cu semnalizarea trecerilor de cale ferată, atrage atenţia gherlainfo.ro. 

Comenteaza