O mămică din Cluj trage un semnal de alarmă despre pericolele din jurul copiilor noștri, după ce și-a pierdut fiica de doi ani

O mămică din Cluj trage un semnal de alarmă despre pericolele din jurul copiilor noștri, după ce și-a pierdut fiica de doi ani
| Foto: doctorulzilei

O femeie din Cluj atrage atenția asupra pericolelor ascunse din jurul copiilor noștri. După o experiență tragică, în care și-a pierdut copilul de doar 2 ani, femeia a ales să vorbească despre importanța vigilenței în prevenirea unor astfel de tragedii.

Incidentul a avut la bază ingestia accidentală a unor obiecte mici și viu colorate de către copilul său, care a suferit în tăcere timp de luni de zile, fără ca simptomele să fie recunoscute și tratate corespunzător de către medici.

Mama îndurerată a dorit să folosească propria tragedie pentru a trage un semnal de alarmă și a îndemna părinții să fie mai atenți la pericolele la care sunt expuși copiii lor.

Povestea tristă a părinților care și-au pierdut copilul de nici 2 ani fost împărtășită de către Asociatia "Vă ajutăm din Dej".

"Recent, am primit o donație de la o persoană minunată, doamna Maria, pentru campania noastră «Bucuria Primăverii». Doamna Maria este o mamă cu o inimă de aur, dar ea a trecut prin clipe grele. Recent și-a pierdut copilul din cauza unor mărunțișuri – niște magneți mici și colorați, care, din păcate, au fost ingerați de micuțul ei.

Timp de patru luni, nimeni nu știa ce are copilul și acesta suferea în tăcere. Din păcate, copilul fiind sub 2 ani, medicii nu i-au făcut un CT, astfel că nici medicii nu și-au dat seama de problema fetiței. Magneții din poză au fost păstrați de familie, după autopsie, tocmai pentru a arăta și altora riscul la care ne expunem dacă avem copii mici și obiecte mici si viu colorate in preajma lor.

Vrem să subliniem cât de important este să fim atenți la aceste pericole aparent banale din jurul nostru. Magneții sau alte obiecte mici pot fi extrem de periculoase pentru copii și pot duce la situații tragice. Este vital să recunoaștem simptomele și să acționăm rapid în astfel de situații. Dacă copilul are dureri abdominale, vărsături repetate, sau alte simptome neobișnuite, mergeți imediat la medic și menționați că există riscul ingerării unor obiecte", a fost mesajul publicat de Asociația "Vă ajutăm din Dej".

O mămică din Cluj trage semnal de alarmă despre pericolele din jurul copiilor noștri, după ce și-a pierdut copilul de 2 aniSet de magneți colorați pe care copilașul de nici 2 ani i-a înghițit. Foto: Facebook / Asociația "Vă ajutăm din Dej"

Mămica din Cluj a dat dovadă de curaj și generozitate, împărtășindu-și povestea dureroasă pentru a proteja alte familii de suferința pe care a trăit-o. Pentru a preveni astfel de tragedii în viitor este important ca oamenii să asculte și să învețe din experiențele tragice ale altora.

 

Comenteaza