Mare atenție la astfel de mesaje când așteptați un colet. Vi se pot fura date bancare

Mare atenție la astfel de mesaje când așteptați un colet. Vi se pot fura date bancare
| Foto: Fan Curier

Sunt tot mai mulți atacatori informatici care încearcă prin diverse metode de a fura date personale, în special date despre conturile bancare.

De multe ori, cei care urmăresc să fure date personale bancare se folosesc de imaginea unor companii care oferă servicii de curierat. Aceasta metodă este una foarte populară deoarece foarte multe persoane comandă diverse produse de pe internet.

Una dintre cele mai mari companii de curierat din România a semnalat această problemă și a îndemnat persoanele care primesc astfel de mesaje, după ce comandă produse online, să nu acceseze link-uri sau să ofere informații bancare suplimentare.

„Dacă primiți mesaje SMS de tipul celor din imagine, vă rugăm să nu accesați link-ul și să nu introduceți datele voastre personale. Există o nouă tentativă de tip SMiShing, prin care atacatorii informatici folosesc serviciul SMS pentru a trimite un link fraudulos către clienți, în scopul obținerii de date bancare de la aceștia. Odată accesat, link-ul vă direcționează către o pagină falsă care copiază întocmai imaginea website-ului nostru oficial”, au anunțat reprezentanții companiei Fan Curier.

Mare atenție la astfel de mesaje când comandați produse de pe internet. Se pot fura date bancare

Cum ne dăm seama când un mesaj este real sau fals?

Atacatorii cibernetici folosesc metoda SMS-ului pentru a-i induce în eroare pe oamenii care comandă produse online prin intermediul serviciilor de curierat, deoarece multe dintre aceste servicii trimit mesaj înainte de a expedia coletul. Uneori sunt puse și link-uri pentru a urmări coletele.

În aceste mesaje false, link-urile atașate nu fac altfel decât să fure date personale. Este important de reținut anumite aspecte pentru a ne da seama când un mesaj este real sau fals.

  • Asigurați-vă că link-ul este correct. Cele care sunt sigure au terminația .ro, sau .com;
  • Urmăriți orice exprimare îndoielnică sau greșeală gramaticală și verificați numărul de telefon de la care ați primit SMS;
  • De asemenea, companiile de curierat nu o să vă ceară niciodată informații de pe card (număr card, dată expirare, cod CVC) sau informațiile personale confidențiale.
Comenteaza