Lucian Bode a evitat să comenteze demisia președintelui Consiliului Național de Etică după votul de „ne-plagiat”

Lucian Bode a evitat să comenteze demisia președintelui Consiliului Național de Etică după votul de „ne-plagiat”
| Foto: Facebook/Lucian Bode

Prezent la semnarea contractului pentru Metroul Cluj, ministrul de Interne Lucian Bode a fost întrebat ce părere are despre demisia profesorului președintelui Consiliului Național de Etică, Dacian Dragoş. 

Ministrul Lucian Bode s-a numărat printre cei care au participat, joi, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, la semnarea contractului pentru construirea metroului.

Contractul de aproximativ 9 miliarde lei pentru magistrala de metrou M1 de la Cluj-Napoca a fost semnat în prezența premierului Nicoale CIucă și a miniștrilor Lucian Bode (Interne) și Sorin Grindeanu (Transporturi). Conform primarului Emil Boc, 9 stații ar trebui să fie terminate în 2026, dar metroul trebuie să fie funcțional abia în 2031.

La sfârșitul evenimentului, Lucian Bode a fost întrebat cum comentează demisia președintelui Consiliului Național de Etică, Dacian Dragoş, însă a refuzat să ofere un răspuns.

Consiliul Național de Etică a aprobat, în ședința din 18 mai 2023, cu 18 voturi pentru şi o abţinere, raportul final al analizei lucrării de doctorat a ministrului Bode.

Votul final a stabilit că lucrarea de doctorat a ministrului „nu este plagiată”.

În urma acestui vot, preşedintele Consiliului Naţional de Etică, profesorul Dacian Dragoş, şi-a dat demisia. De asemenea, acesta a refuzat să participe la ședința din 18 mai, potrivit Europa Liberă

În cererea de demisie din funcţia de preşedinte a Consiliului Naţional de Etică, profesorul de la Universitatea Babeş-Bolyai reclamă „incompatibilitatea iremediabilă” a principiilor sale cu recenta Hotărâre a Consiliului 40/2023, luată „fără participarea reprezentanților UBB, care contrazice flagrant atât etica cercetării promovată de Universitatea Babeș-Bolyai cât și cea promovată constant până acum de CNECSDTI sub conducerea mea”.

Dacian Dragoş este profesor universitar la UBB şi preşedinte al Comisiei de Etică a universităţii - care a analizat în 2022 şi la începutul acestui an doctoratul ministrului Lucian Bode.

Comenteaza