Legea cu ITP la 6 luni a intrat în vigoare. Ce mașini sunt vizate

Legea cu ITP la 6 luni a intrat în vigoare. Ce mașini sunt vizate

Legea care aduce modificări în ceea ce privește inspecția tehnică periodică pentru anumite categorii de mașini a intrat în vigoare.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea care aprobă Ordonanţa Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, conform noilor reglementări, anumite categorii de autovehicule vor fi supuse unei frecvențe de inspecție tehnică la fiecare șase luni.

Mai exact, legea vizează maşinile care au activitate RENT A CAR, atât autovehiculele utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi cele folosite pentru serviciul de închiriere.

Noua lege privind inspecția tehnică periodică vine ca o măsură menită să asigure un nivel mai ridicat de siguranță și fiabilitate pentru autovehiculele utilizate în acest sector. Până acum, doar mașinile destinate transportului de persoane în regim taxi au fost supuse obligației de a fi inspectate la fiecare jumătate de an.

Pe de altă parte, noua lege scutește de ITP vehiculele lente, a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h, dar şi vehiculele cu şenile, tramvaiele şi vehiculele cu tracţiune animală.

Comenteaza