Clujenii din Dezmir spun că de la orele amiezii nu mai au apă potabilă. Şi încă nu s-a dat startul la udatul grădinilor cu apa de la robinet

Clujenii din Dezmir spun că de la orele amiezii nu mai au apă potabilă. Şi încă nu s-a dat startul la udatul grădinilor cu apa de la robinet

Un cititor ne-a semnalat pe numărul de WhatsApp al ZIUA de CLUJ o problemă cu care se confruntă locuitorii unor zone din Dezmir. Deşi încă nu am intrat în sezonul "udatului grădinilor", reţeaua de apă nu mai face faţă pentru a alimenta locuinţele la presiunea normală. 

După povestea familiei care a cumpărat o casă în localitatea Dezmir, lângă Cluj-Napoca, iar apoi s-a trezit că o ia casa la vale, clujenii din aceeaşi zonă spun că au şi alte probleme. De data aceasta este vorba despre apa potabilă. 

"Suntem foarte supărați, toți locuitorii din acea zona și vă cerem ajutorul. Eu personal, locuiesc de 8 ani în acel cartier. Până acum 2 ani, în fiecare vară, de obicei în weekend se termina apa din bazinul care deservește acea zonă", ne scrie un cititor, care face precizarea că bazinul companiei de apă are mulți, mulți ani de viaţă, şi a fost construit cu mult înainte să se construiască un cartier de locuinţe în zona respectivă.

Cititorul mai spune că deşi încă nu am intrat în zilele călduroase de vară, presiunea apei este tot mai scăzută, iar compania de apă spune că vina ar fi a cetăţenilor care udă grădinile. "Acum, de aprox 2 ani deja din luna mai, ne trezim seara că nu mai avem apă total frecvent... Cei de la compania de apă spun că... ce să facem dacă udați gazonul...?", a adăugat cititorul ZIUA de CLUJ.

Omul este de părere că nu ar mai trebui emise avize noi pentru racordarea la sistemul de alimentare apă potabilă, din moment ce nici cei care deja sunt racordaţi nu sunt deserviţi aşa cum ar trebui. "Ei dau avize încontinuare pentru case noi, dar infrastructura este de mult subdimensionată", mai completează clujeanul. 

Pe de altă parte cei de la compania de apă spun că vina ar cădea în ograda primăriei deoarece dă avize de construire. "Ei (compania de apă - n.red.) dau vina pe primărie, primăria pe ei"

"Eu personal am 4 copii și e ft greu să te trezești că dupămasa nu mai ai apă... și încă nu e ft cald... adică lumea nu a început cu udatul", mai scrie cititorul ZIUA de CLUJ, care ne trimite şi anunţul Companiei de Apă Someş în care se anunţă o scădere a presiunii apei din zona Panoramic, Dezmir.

Încă nu a început sezonul udatului grădinilor, iar clujenii din Dezmir spun că de la orele amiezii nu mai au apă potabilă 

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a avertizat şi în anii trecuţi că, în condițiile creșterii semnificative a consumului de apă de către populație, dacă unii își vor uda grădinile, alții vor rămâne fără apă de băut și spălat.

Comenteaza