Foto Eroii zăpezilor. Mai mulți voluntari din Cluj s-au luptat cu viscolul pentru a ajuta zeci de oameni

Voluntarii asociației CERT Rescue au sărit în ajutorul oamenilor pe parcursul ultimelor zile, care, din cauza ninsorii și viscolului sever, au rămas blocați cu mașina.

Zilele trecute, voluntarii CERT Rescue au reușit să repună în circulație:

  • Peste 30 de mașini
  •  O ambulanță blocată în zăpadă, care transporta un pacient
  •  Familii cu copii mici blocați în autoturisme înzăpezite
  •  Zeci de oameni aflați în circulație
  •  S-au oferit să transporte un câine care necesita tratament de urgență

Toate aceste acțiuni de binefacere s-au întâmplat cu autovehicule și echipamente personale, iar combustibilul din propria cheltuială, doar pentru bucuria de a vedea zâmbetele și mulțumirea celor ajutați la nevoie.

„Oameni blocați, speriați, îngrijorați, pe care am reușit să îi ajutăm, să îi calmăm și să îi aducem acasă în siguranță. Despre altruismul și curajul colegilor noștri voluntari, care au fost pe teren până la ore târzii din noapte pentru a-și ajuta semenii.

Da, a fost o vreme de coșmar, cel puțin în zona județului Cluj. Ninsoarea abundentă și viscolul sever ne-a dat de furcă tuturor. Colegii noștri au intervenit la foarte multe cazuri seară, atât la apeluri venite de la persoane rămase blocate, cât și de la autoritățile din cadru ISU Cluj Inspectoratului pentru Situații de Urgență (cu care avem o colaborare excelenta pe plan local / județean).

Haideți să învățăm cu toții (inclusiv din întâmplările din acest weekend) că uneori viața poate să ne ia prin surprindere, că oricând putem să ne găsim în impas, și să fim mai buni (mai bine pregătiți, mai înțelegători cu cei din jurul nostru și mai atenți la nevoile celor din jur)”, au scris pe Facebook asociația CERT Rescue.

Asociația CERT-Transilvania, Detașamentul de Intervenție în Caz de Dezastre – a fost înființată, în anul 2009, de un grup de oameni pasionați de off-road și motoare puternice. Scopul asociației este de a ajuta oamenii aflați în situații dificile, bătrâni necăjiți și copii izolați care locuiesc în zone greu accesibile ale Munților Apuseni.

„Vrem să ajutăm atunci când e nevoie de noi și credem cu tărie în puterea binelui. Pentru noi, zâmbetul și acel “Mulțumesc!” spus de omul pe care l-am ajutat sunt suficiente”, scrie pe site-ul asociației.

Acțiunile de distribuție a alimentelor, de împădurire, ecologizare, intervenție la dezastre, renovare unități de învățământ și încurajarea copiilor din medii defavorizate sunt câteva dintre misiunile voluntarilor CERT.

Cei care doresc să sprijine financiar această asociație o pot face prin donații pe pagina cert-transilvania.ro/donations

Comenteaza