Foto Conferință de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, la Dej / Maria Forna, semnal de alarmă: „Consumul acestor substanțe curmă destine”

Conferință de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, la Dej / Maria Forna, semnal de alarmă: „Consumul acestor substanțe curmă destine”
| Foto: Facebook.com/Maria Forna
Maria Forna: „
Maria Forna: „
Maria Forna: „

Peste 400 de elevi, părinți și profesori din municipiul Dej au participat, vineri, la un eveniment la care au fost informați cu privire la pericolul reprezentat de consumul de substanțe psihoactive.

Potrivit președintelui Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj, Maria Forna, campania vizează creșterea gradului de informare și prevenire a consumului de droguri în judeţ.

„Peste 400 de elevi, părinți și profesori din municipiul Dej au fost astăzi (vineri - n.red.) informați cu privire la pericolul reprezentat de consumul de substanțe psihoactive.

Vineri am desfășurat cea de-a doua ediție a conferinței cu tema "PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG". Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Arta din Municipiul Dej, în prezența a peste 400 de elevi, părinți și profesori.

Cu această ocazie am discutat cu elevii dejeni, cu profesorii și părinții prezenți despre campania publică "Aleg. Eu dețin controlul" care vizează creșterea gradului de informare și prevenire a consumului de droguri în judeţul Cluj, campanie desfășurată de ATOP Cluj, în parteneriat cu ISJ Cluj, IPJ Cluj și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj”, a transmis Maria Forna.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: 

• Domnul Mircea Abrudean- Secretarul General al Guvernului
• Domnul Sorin Ion- Secretar de Stat în Ministerul Educației
• Domnul Morar Costan- Primarul Municipiului Dej
• Doamna Marinela Marc- Inspector Școlar General ISJ Cluj
• Doamna Maria Forna- Consilier județean și președinte ATOP Cluj
• Domnul Sebastian Marcu, Comisar Șef Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj
• Doamna Meda Voievod, Inspector Principal, Șeful Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Cluj
• Domnul Sebastian Petruț, reprezentant al Teen Challenge Cluj, care și-a spus povestea emoționantă în calitate de fost consumator de substanțe interzise și actualmente reabilitat.

Evenimentul a fost moderat de Amalia Gurzău, inspector școlar, comunicare instituțională ISJ Cluj.

Vă mulțumesc pentru prezența atât de numeroasă la acest eveniment. Le mulțumesc tuturor instituțiilor partenere pentru implicarea în campania antidrog pe care astăzi o desfășurăm și în Municipiul Dej. Suntem la cea de-a doua ediție, după evenimentul organizat în luna decembrie, la Cluj-Napoca. Scopul acestor întâlniri este ca autoritățile cu competență în domeniu să discute cu tinerii, cu părinții, cu cadrele didactice și cu toți cei interesați să se implice activ în lupta împotriva celui mai mare inamic al societății contemporane și anume traficul și consumul de droguri.

Alături de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu dar mai ales alături de persoane care au trăit direct experiența consumului de substanțe psihoactice și actualmente sunt persoane reabilitate, dorim să ajungem cu mesajele noastre la tinerii din tot județul Cluj. Consider că doar prin comunicare, informare și o mai mare apropiere de generația tânără, putem să diminuăm escaladarea fenomenului de trafic și consum de droguri.

Consumul de droguri curmă destine, ucide vieți iar o societate întreagă are de suferit. Dragi tineri, în momentele în care tentația încearcă să pună stăpânire pe voi, este foarte important să cereți ajutorul, să vă sprijiniți pe familie, pe prieteni adevărați, pe dascăli în care aveți încredere și nu în ultimul rând, să apelați la ajutor specializat din partea instituțiilor”, a afirmat Forna.

Comenteaza