Ce se mai fură prin Floreşti: "Foarte urât" vs. "Mare lucru a făcut"

Ce se mai fură prin Floreşti: "Foarte urât" vs. "Mare lucru a făcut"
| Foto: Captura video - Facebook Trăiesc în Floresti - Cluj

Floreştiul e campion la furturile de biciclete şi de cărucioare. Însă, în comuna de lângă Cluj-Napoca, se pare că furtul înseamnă un fel de... autoservire. 

Pe principiul "cine fură azi un ou, mâine va fura un bou", la Floreşti se fură de toate. Recent pe grupul de Facebook Trăiesc în Floreşti Cluj a fost postată o filmare apartent banală cu un biciclist la furat de... trandafiri.

Omul a fost surprins de o cameră de luat vederi la furat de flori, iar floreştenii i-au asigurat "publicitate" gratis pe grupul de Facebook al comunităţii.

Biciclistul, care pare că ar fi la o plimbare cu familia, se opreşte cu cea mai mare naturaleţe lângă o tufă de flori de pe marginea drumului şi se serveşte cu trandafiri. În mână mai are şi alţi trandafiri, drept dovadă că fapta e premeditată şi în formă continuantă, cum ar zice limbajul poliţienesc.

Cert e că în apărarea lui au sărit cei cărora nu li se pare mare lucru să fure florile plantate şi îngrijite de alţii. "Mare lucru a făcut", "E o floare! Omul a vrut să fie romantic. Ce mare lucru...", au comentat unii filmarea. 

"Bunul simţ se dobândeşte din cei 7 ani de acasă, dar se cultivă şi în anii următori", sunt de părere cei care condamnă gestul "iubitorului de trandafiri": 
"Poți scoate țăranul din sat, dar nu poți scoate satul din țăran! Urât din partea lui, rușineeee."
"Adevărat Bizon de Floreşti."
"Ghiolban... N-ai cu cine..."
"Cine a muncit vreodată pe lângă bloc nu ar rupe florile şi nu şi-ar bate joc de munca altuia."
"Hai că-l facem şi pe el vedeta satului! Noi ne chinuim să-i îngrijim şi alții îi distrug! Pare că a mai ”cules” şi de la alţii! Sper că şi Poliția Florești să vadă asta."

Comenteaza