Ce au găsit cei de la Compania de Apă într-un canal de pe strada Porii din Floreşti

Ce au găsit cei de la Compania de Apă într-un canal de pe strada Porii din Floreşti
| Foto: https://www.facebook.com/CompaniaApaSomes

Compania de Apă Someş S.A. care furnizează apa potabilă în Cluj-Napoca şi împrejurimi ne arată unul dintre motivele pentru care în unele zone din Cluj se înfundă canalizarea atunci când plouă torenţial. 

Anunțurile privind întreruperea furnizării apei potabile ca urmare a unor avarii în municipiul Cluj-Napoca sau în Floreşti pot avea legătură şi cu prostul obicei al cetăţenilor de a arunca în canal ceea ce ar trebui să ajungă la gunoi. 

Mulţi clujeni dau vina pe pe canalizarea proastă din oraş atunci când plouă torenţial, iar canalizarea dă pe dinafară. Dar o parte din vina canalelor înfundate ar fi chiar în ograda cetăţenilor care aruncă te miri ce în canalizare ca şi cum canalul ar fi de fapt o pubelă de gunoi. 

Compania de Apă Someş S.A. a dat ca exemplu o intervenție pentru curățarea stației de pompare ape uzate de pe Strada Porii din comuna Florești, județul Cluj, unde au scos din canal "MATERII ȘI MATERIALE CARE NU AU CE CĂUTA ÎN REȚEAUA DE CANALIZARE". Iar fotografia postată pe pagina de Facebook nu mai necesită alte comentarii, "monstrul galben" e suficient de grăitor.  

În concluzie, la următoarea ploaie torenţială cu străzi inundate am putea rememora şi ce am mai aruncat în canalizare de prin casă ori de prin şantier...

Comenteaza