Update Foto Autobuzul "murdar, care miroase" şi transportă elevii din Apahida la şcoală / Răspunsul primarului

Autobuzul "murdar, care miroase" şi transportă elevii din Apahida la şcoală / Răspunsul primarului
Autobuzul "murdar, care miroase" şi transportă elevii din Apahida la şcoală
Autobuzul "murdar, care miroase" şi transportă elevii din Apahida la şcoală
Autobuzul "murdar, care miroase" şi transportă elevii din Apahida la şcoală

O clujeancă supărată îi bate obrazul primarului din Apahida cu halul în care arată autobuzul pus la dispoziţie pentru transportul elevilor.  

O cititoare ZIUA de CLUJ ne-a trimis pe numărul de WhatsApp al redacţiei fotografii în care se observă un mijloc de trasnsport în comun de dinainte de "epoca mov" a CTP, care e vizibil cuprins de mizerie, iar doamna spune că pe deasupra şi miroase. 

Aceasta doreşte să îi arate astfel domnului primar Grogore Fati din comuna Apahida că, deşi s-ar fi lăudat cu faptul că a oferit elevilor comunei posibilitatea de transport, starea mijlocului de transport respectiv este una jalnică.

"Sunt Elisabeta şi vreau să dau un răspuns primarului din Apahida care spune că a oferit copiilor din Apahida un parc, un autobus. Care... miroase. Este murdar adică transport elevi la - Sânnicoară. Acesta este autobuzul, vine de pe traseu şi face transport elevi de la Apahida la Sânicoara nr. 555", ne-a scris clujeanca. 

În imagini se observă gradul de jeg din autobuzul care pare să nu fi fost splălat decât foarte superficial de la darea în funcţiune şi până acum.

Update: 
ZIUA de CLUJ a aluat legătura cu primarul comunei Apahida, Grigore Fati, iar acesta a oferit o pozţie oficială cu privire la situaţia autobuzului şcolar. "Noi am găsit o soluţie pentru ca 3 clase de elevi să nu înveţe după-masa. Pentru acest transport al elevilor Primăria făcut un contract cu firma de transport public CTP şi a închiriat un autobuz.

Pentru acest autobuz plătim zilnic o sumă de aproximativ 800 de lei, sumă pe care primăria o suportă din fonduri proprii. Consider că Primăria şi-a făcut treaba până la acest punct. 

Cetăţeanul respectiv, care a luat legătura cu presa, ar fi trebuit să ia legătura mai întâi cu şcoala, cu învăţătoarele care însoţesc elevii în mijlocul de transport", a declarat primarul Grigore Fati pentru ZIUA de CLUJ. 

Întrebat fiind cine ar trebui să se ocupe de curăţenia acelui mijloc de transport pentru elevi, primarul este de părere că, din moment ce ei plătesc suma de bani firmei CTP, aceasta ar trebui să ofere odată cu maşina şi condiţiile necesare, respectiv curăţenia din mijlocul de transport.  

Pe de altă parte, alţi clujeni sunt de părere că responsabilitatea de a păstra un lucru curat ţine de fiecare om în parte şi că de acolo, de la cei 7 ani de acasă, porneşte uneori educaţia sau lipsa acesteia: "Să pună elevii să facă curat, tot ei murdăresc și strică, părinții nu-i educă în acest sens", a comentat un alt cititor.  

Comenteaza