Apel de la Guvern pentru donarea de sânge. Ministerul Finanțelor oferă "cea mai bună dobândă" la titlurile de stat Fidelis

Apel de la Guvern pentru donarea de sânge. Ministerul Finanțelor oferă "cea mai bună dobândă" la titlurile de stat Fidelis

Guvernul României anunţă marţi că susţine donarea de sânge, încurajată inclusiv prin campanii precum cea organizată în aceste zile de Ministerul Finanţelor.

”Omenia aduce alinare, sângele salvează vieţi! Donatorii de sânge cresc şansele de supravieţuire şi de vindecare ale oamenilor aflaţi în suferinţă şi a căror stare de sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie. Românii au dovedit că puterea socială este egalată doar de capacitatea de mobilizare pentru cauzele umanitare. Susţinem donarea de sânge¸ încurajată inclusiv prin campanii precum cea organizată în aceste zile de Ministerul Finanţelor. Calde mulţumiri tuturor celor care aleg să facă acest gest de solidaritate!”, transmite Executivul într-o postare pe Facebook. 

Totodată, Ministerul Finanţelor a anunţat startul celei de-a doua ediţii a Programului de titluri de stat Fidelis, în care donatorii de sânge beneficiază de "cea mai bună dobândă". Perioada de subscriere este de două săptămâni, între 17-28 iulie, iar campania de donare de sânge se desfăşoară între 18 şi 20 iulie.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Ministerul Finanţelor, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, instituţia pune la dispoziţia persoanelor care doresc să doneze sânge un centru mobil, în holul central al ministerului, în perioada 18-20 iulie, între orele 8:00-13:30.

”Este o campanie pentru care avem ca motto «Ce poate fi mai preţios decât viaţa însăşi?» Gândiţi-vă la faptul că prin simpla acţiune de a dona sânge, putem aduce speranţă şi zâmbet pe chipurile celor aflaţi în nevoie, familiilor lor şi comunităţii în ansamblu. Iar pentru a face completă această mişcare de solidaritate, vom avea un centru de donare chiar în Ministerul Finanţelor, în perioada 18-20 iulie, unde puteţi veni să faceţi un gest de generozitate şi la schimb plecaţi cu cea mai bună dobândă la titlurile de stat Fidelis. Aşadar, vă invit pe fiecare dintre voi să faceţi un pas înainte şi să vă alăturaţi acestei campanii. Fac apel inclusiv la membrii Guvernului, să ni se alăture şi să fie o sursă de inspiraţie şi de schimbare”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

În afarã de tranșa specialã, ediția FIDELIS care debuteazã pe 17 iulie va conține și emisiunile uzuale, respectiv:
 
-        titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,30%, respectiv 7,20%;

-        titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Cei care investesc în titlurile de stat Fidelis se bucurã de facilități precum:

- posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deținere;

- câștigurile cumulate din dobânzi și profituri sunt neimpozabile;

- flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului.

Deținãtorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la secțiunea Datorie Publică și pe paginile instituțiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro; www.brd.ro; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS).

Comenteaza