Anchetă la un spital județean după ce un chirurg este acuzat de colegi că vine la muncă beat

Anchetă la un spital județean după ce un chirurg este acuzat de colegi că vine la muncă beat

Un chirurg a fost acuzat de mai mulţi colegi, că "se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice".

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), medicul Daniel Chelcea, a declarat marţi, că va "declanşa o cercetare administrativă prin Comisia de Etică", după ce chirurgul Iulian Făgeţan a fost acuzat de mai mulţi colegi, că "se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice", conform Agerpres.

Medicii care îl reclamă pe medicul Iulian Făgeţan au adresat o sesizare scrisă conducerii spitalului sibian, în urmă cu aproape o săptămână, în 23 mai, în care scriu printre altele, următoarele: "începând cu luna ianuarie dr. Făgeţan Iulian se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Suntem un grup de medici primari, specialişti şi rezidenţi intrigaţi şi revoltaţi de situaţia la care ne supunem cu toţii în cadrul acestui spital. Dorim să se efectueze de urgenţă o anchetă şi să luaţi atitudine în acest sens."

Managerul SCJU Sibiu, medicul Daniel Chelcea, a confirmat marţi, pentru sursa citată, că a primit această sesizare "săptămâna trecută". Potrivit managerului, această sesizare este semnată de şapte medici, "care nu sunt în totalitate" din Compartimentul Clinic Chirurgie OMF, unde lucrează medicul acuzat, Iulian Făgeţan. Daniel Chelcea susţine că până în prezent nu a primit informaţii de la cadre medicale sau pacienţi, aparţinători, că Iulian Făgeţan ar trata bolnavii, în stare de ebrietate.

Iulian Făgeţan conduce Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Comenteaza