FĂRĂ SANCȚIUNI la ”George Coșbuc” după cazul elevei care a căzut de la etajul 3 / Se schimbă sistemul de deschidere a geamurilor

FĂRĂ SANCȚIUNI la ”George Coșbuc” după cazul elevei care a căzut de la etajul 3 / Se schimbă sistemul de deschidere a geamurilor
| Foto: https://www.edumanager.ro/

Eleva de clasa a VIII-a care a căzut de la etajul 3 al Colegiului ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca a fost operată cu succes la coloana vertebrală unde suferise fracturi. 

Conducerea colegiului ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca a decis să schimbe sistemul de deschidere a geamurilor din toată unitatea de învățământ. Cadrele didactice vor primi câte o cheie și vor decide când vor aerisi sălile de clasă. Niciun profesor nu ar fi primit sancțiuni sau avertismente în urma incidentului de acum 2 săptămâni de la liceul clujean, transmite site-ul știrileprotv.ro

Eleva care a căzut de la etajul 3 a fost transferată după operație la un centru medical din județul Bihor, unde a început un lung proces de recuperare locomotorie. Medicii sunt optimiști și spun că alături de familie, adolescenta va reuși să facă progrese pentru a putea participa și examenele de evaluare națională.

Vă reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni, eleva a căzut de la etajul de 3 al şcolii, în timp ce colegii și diriginta se aflau în drum spre un muzeu în cadrul programului Școala Altfel. După cele întâmplate, colegii fetei au fost consiliați emoțional astăzi de către psihologul școlii, având în vedere că la finalul anului școlar îi așteaptă examenele de evaluare națională.

Directorul Colegiului Național "George Cosbuc" din Cluj-Napoca, Horațiu Bota Popa, a declarat pentru Ziua de Cluj că fata este o elevă bună și că participase alături de clasă la multe activități înainte de incident. ”Deci, chiar nu știm care ar fi fost motivul. V-am spus, fetița e un elev bun", a spus Horațiu Bota Popa.

Specialiștii îndeamnă părinții să comunice cu empatie şi blândeţe cu adolescenții, să încerce să îi înţeleagă și să le fie aproape, eventual să ceară ajutorul terapeuților sau al consilierilor școlari, atunci când observă schimbări de comportament.

În data de 16 martie a.c., în jurul orei 10.05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Cluj-Napoca, o persoană ar fi căzut de la un etaj al clădirii. Polițiștii au constatat că este vorba despre o elevă în vârstă de 13 ani, care ar fi căzut de la etajul 3, aceasta fiind găsită în proximitatea clădirii. Eleva a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații de specialitate.

Comenteaza