Zeci de fluxuri de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri cu Moderna

Zeci de fluxuri de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri cu Moderna

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de săptămâna viitoare, aproximativ 60 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri de vaccinare cu ser de la Moderna.

Valeriu Gheorghiţă a anunțat că începând cu 19 aprilie circa 61 de fluxuri de vaccinare cu ser AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri de vaccinare cu ser de la Moderna.

Medicul a precizat că transformarea fluxurilor de vaccinare se va face fără a se desființa centrele respective, astfel că în acele locații se va continua imunizarea cu rapelul pentru persoanele care au primit prima doză.

Totodată, Gheorghiță a spus că din 20 aprilie vor fi deschise aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare cu ser Pfizer/BioNTech și a amintit că din 7 aprilie a crescut capacitatea de vaccinare per flux, de la circa 60 la 72 de persoane pentru vaccinul Pfizer/BioNTech și la 96 de persoane pentru cabinetele de vaccinare cu AstraZeneca, respectiv Moderna. În plus, coordonatorul CNCAV a spus și că a crescut capacitatea de vaccinare zilnică la 115.000 de persoane.

Comenteaza