Vin noi doze de ser anti-COVID de la Moderna. Luni începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani

Vin noi doze de ser anti-COVID de la Moderna. Luni începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani

O nouă tranșă de vaccin anti-COVID de la Moderna, de peste 111.000 de doze, va sosi vineri în țară.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit CNCAV, cantitatea livrată vineri României constă în 111.600 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională "Unifarm" SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 726.395 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

De luni, copiii între 12 şi 17 ani pot fi vaccinați și cu Moderna

Începând cu 2 august, copiii cu vârsta între 12 şi 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID şi cu serul produs de compania Moderna. Anunțul a fost făcut marți de către președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță: "Pe data de 23 iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. Ca atare, din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se utilizează platforma naţională de programare care să permită, începând cu 1 august, programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani".

Minorii trebuie să fie însoțiți la vaccinare de către un părinte sau tutorele legal, care trebuie să-și dea consimțământul pentru imunizare. Rapelul se administrează după 28 de zile.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza