Vești bune! Rata infectărilor a scăzut în Cluj-Napoca

Vești bune! Rata infectărilor a scăzut în Cluj-Napoca

Este pentru prima dată în valul 4 al pandemiei când incidența infectărilor cu noul coronavirus înregistrează o scădere în Cluj-Napoca.

După ce în ultima lună a crescut accelerat și a atins recordul pandemiei, în ultimele zile, rata infectărilor în oraș a avansat lent, iar astăzi a dat ușor înapoi. Ieri incidența în Cluj-Napoca era 11,24 la mie, iar astăzi a coborât la 11,19 la mie. Dar să nu zicem hop până nu trece valul... 

În urmă cu trei săptămâni în municipiu au început să fie impuse restricții mai severe pentru limitarea răspândirii virusului. Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu în 24 septembrie cu o rată a infectărilor de 4,08 la mie (cu 1.377 de cazuri), de asemenea, din 4 octombrie, după ce s-a trecut de pragul de 6 cazuri la mie, în municipiu au fost luate noi măsuri, printre care și purtarea măștii la exterior, în zonele aglomerate, iar de mai bine de o săptămână, din 7 octombrie, la o incidență de 8,50‰, în Cluj-Napoca a fost introdusă carantina de noapte, cu restricții de circulație pentru cei nevaccinați.

Rata infectărilor a coborât și în județ, de la 8,91 la 8,88 la mie, însă sunt localități unde incidența are valori mari și continuă să crească. De exemplu, Turda a crescut la 4,94 la mie, iar Câmpia Turzii de la 3,62 a urcat la 4,10, iar comuna Sâncraiu a ajuns la 17,67 la mie, față de 15,05 ieri. 

Conform datelor DSP, în intervalul 30 septembrie - 13 octombrie, în municipiu erau 3.775 de cazuri de COVID, iar în județ 6.724.

 

 

Comenteaza