Variola maimuţei: UE a autorizat tehnica injecţiei intradermice. Va permite imunizarea mai multor persoane

Variola maimuţei: UE a autorizat tehnica injecţiei intradermice. Va permite imunizarea mai multor persoane

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat o nouă tehnică de injectare a vaccinului contra variolei maimuţei, care va permite imunizarea mai multor persoane şi prevenirea unei eventuale penurii.

Ţările europene pot de acum să administreze vaccinul Imvanex imediat sub stratul superior al pielii (intradermic) şi nu mai în profunzime (subcutanat), aşa cum se procedează în prezent, şi să utilizeze totodată doar o cincime din doză, a precizat EMA într-un comunicat, informează AFP.

Această tehnică ce utilizează o doză mai redusă de vaccin produce aceeaşi imunitate, cu un nivel echivalent de anticorpi ca şi cealaltă metodă, însă riscul de iritare a pielii este mai ridicat, a avertizat organismul de supraveghere cu sediul la Amsterdam.

''Autorităţile naţionale pot decide, cu titlul de măsură temporară, să utilizeze Imvanex în injecţie intradermică într-o doză mai redusă pentru a proteja persoanele din grupe de risc pe perioada actualei epidemii de variola maimuţei, în contextul în care aprovizionarea cu vaccin este limitată'', a declarat EMA, conform Agerpres.

Comisara europeană Stella Kyriakides a subliniat că această autorizaţie a fost o decizie ''extrem de importantă întrucât permite vaccinarea unui număr de cinci ori mai mare de persone cu stocurile de vaccinuri de care dispunem'' în prezent.

''Acest lucru garantează cel mai bun acces la vaccinare pentru persoanele cu risc şi pentru profesioniştii din sănătate'', a adăugat ea într-un comunicat. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza