Vaccinurile pentru Ardealul de Nord: 29.250 pentru șase județe

Vaccinurile pentru Ardealul de Nord: 29.250 pentru șase județe

Prima tranșă de vaccinuri destinată tuturor județelor din Transilvania de Nord sosește marți dimineața pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

„Primim 30 de tăvițe a câte 195 de flacoane. Fiecare flacon are cinci doze. În total sunt 29.250 de doze, pentru șase județe”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean. 140.400 de doze de vaccin produse de asocierea Pfizer - BioNTech ajung în România în 29 decembrie, pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Otopeni și Timişoara.

Pe Aeroportul Henri Coandă vor ajunge dozele de vaccin care vor fi transportate pe cale rutieră de producător la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino București şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

Alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj-Napoca. Vaccinurile vor fi transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Campania de vaccinare a debutat la Cluj, în faza 0, cu 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit aici.

Faza 1 cuprinde personalul medical din județ - 12.500 de persoane care vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale. Faza 2 cuprinde persoanele din grupe de risc peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, adică 132.000 de persoane în județ.

Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza doi vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, 2.500 de oameni.

Comenteaza