Vaccinurile anti-Covid ar putea deveni obligatorii în Marea Britanie pentru angajații din Sănătate

Vaccinurile anti-Covid ar putea deveni obligatorii în Marea Britanie pentru angajații din Sănătate

Guvernul britanic vrea să impună obligativitatea vaccinării împotriva covid-19 a personalului Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS), cu scopul de a limita contaminarea în spital, a anunţat duminică ministrul britanic însărcinat cu vaccinarea Nadhim Zahawi, relatează Reuters.

europeană de pandemia covid-19, are cea mai avansată campanie de vaccinare pe continent.
Regatul înregistrează, de mai multe săptămâni, mai puţin de 5.000 de cazuri de covid-19 zilnic.

Însă bilanţul zilnic al contaminărilor tinde să crească, iar autorităţile sanitare sunt îngrijorate de răspândirea variantei indiene a SARS-CoV-2, identificată recent, care l-a determinat pe premierul britanic Boris Johnson să pună la îndoială ultima etapă a ieşiriidin izolare, prevăzută la 21 iunie în Anglia, în cazul în care vaccinarea nu se consolidează până atunci.

”Este treaba oricărui Guvern responsabil să dezbată, să-şi pună problema celui mai bun mijloc de a proteja persoanele cele mai vulnerabile şi să facă în aşa fel încât cei care se ocupă de ele să fie vaccinaţi”, a declarat la Sky News Nadhim Zahawi.

”Există precedente în acest subiect: chirurgii sunt, de exemplul, vaccinaţi împotriva hepatitei B. Este, aşadar, un lucru la care trebuie să ne gândim”, a declarat el. Mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Germania, au anunţat o consolidare a măsurilor de precauţie cu privire la persoane care vin din Marea Britanie. Franţa le impune o carantină obligatorie.

Comenteaza