AstraZeneca îşi schimbă numele şi ambalajul. Serul rămâne neschimbat

AstraZeneca îşi schimbă numele şi ambalajul. Serul rămâne neschimbat
| Foto: lci.fr

AstraZeneca recurge la o campanie de imagie pentru a mai reduce din impactul negativ de imagie pe care l-a suferit luna aceasta odată cu suspendarea vaccinării în mai multe ţări din Europa cu acest ser. 

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit, informează publicația franceză Le Point. Schimbarea denumirii în Vaxzevria a fost aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Vaccinul rămâne neschimbat, dar noul nume va fi însoțit și de un nou ambalaj. Serul este în continuare aprobat pentru a fi folosit în Uniunea Europeană.

Conform datelor din studiile clinice ale firmei suedez-britanice, serul său este 79% eficient în prevenirea Covid-19 și 100% în prevenirea formelor severe de boală și spitalizare.

Dacă grupul farmaceutic nu a comunicat încă motivele acestei decizii, acesta ar putea fi legat de recenta publicitate proastă de care a avut parte recent vaccinul. Responsabil pentru efectele secundare, vaccinul a fost respins de o mare parte din lucrătorii din domeniul sănătății din mai multe ţări europene. Administrarea sa a fost chiar suspendată temporar, câteva zile după cazuri suspecte și rare de tromboză. În plus, există întârzieri semnificative în livrare, cu milioane de doze programate să fie administrate la câteva săptămâni după termenul inițial, transmite lci.fr

La începutul lunii martie, mai multe ţări europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienţii care au primit acest vaccin.

Comenteaza