Vaccinul anti-Covid va fi făcut sezonier. “La vară scăpăm de restricții”

Vaccinul anti-Covid va fi făcut sezonier. “La vară scăpăm de restricții”
Iohannis și Tătaru contează pe aportul voluntarilor în gestionarea crizei Covid

Vaccinul împotriva noului coronavirus se va efectua sezonier, ca și cel antigripal, conform ministrului sănătății, Nelu Tătaru.

„Se va administra şi o a doua doză, cu rapel la 28 de zile. Sperm ca, odată cu vaccinarea, să putem vedea în vară o scădere a numărului de cazuri şi să putem scăpa de restricții”, a spus ministrul. Acesta l-a însoţit pe preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o vizită la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care este amenajat la Arena Naţională.

“În prima linie de vaccinare intră personalul medical, persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală provocată de noul coronavirus și personalul esențial. Doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul. Lucrurile sunt bine gândite în această strategie.

În principal vor fi medici, civili, militari, personalul care sprijină (asistente, surori medicale, registratori), fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni, probabil vom avea nevoie și aici de voluntari. Studenții de la medicină mi-au spus că sunt pregătiți să vină să facă voluntariat și în campania de vaccinare.

Este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranșelor până vor fi toate livrate, însă vaccinare în masă, deci a populației care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidități, nici cu sensibilități, se va produce probabil în primăvară.

Deci putem să ne gândim că undeva la începutul anului – ianuarie, februarie - în cea mai bună variantă. Încă o dată, în cea mai bună variantă. Încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. Va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranșe și poate până la sfârșitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare și pentru toată lumea”.

Comenteaza