Vaccinul anti-COVID nu va mai fi gratuit. Orban: Se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă

Vaccinul anti-COVID nu va mai fi gratuit. Orban: Se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că vaccinarea anti-COVID-19 s-ar putea face contra cost pe viitor, pe modelul vaccinării antigripale.

Ludovic Orban a spus că acum statul suportă costurile de vaccinare pentru că este "o situație specială", dar că "într-un viitor oarecare" acesta se va face contra cost.

"Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională. Dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp până ajungem la o imunizare de grup. Dar, până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni, până la urmă, vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi", a afirmat Ludovic Orban, luni, la Pitești.

În prezent, vaccinarea împotriva coronavirusului este gratuită în România. Persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta în centrele de vaccinare fără programare, doar cu buletinul, și pot alege să le fie administrat unul dintre cele patru seruri aprobate de Uniunea Europeană - Pfizer/BioNtech, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson. Până duminică seara, în România au fost vaccinate 4.136.319 persoane, dintre care peste 3.000.000 cu ambele doze.

Comenteaza