Vaccinul anti Covid-19 de la Moderna va ajunge şi la europeni. Cât ar putea costa?

Vaccinul anti Covid-19 de la Moderna va ajunge şi la europeni. Cât ar putea costa?
| Foto: profimedia

Vaccinul anti Covid produs de compania americană Moderna are mari şanse să intre pe piaţa din Europa. Compania a primit confirmare scrisă de la Agenţia Europeană pentru Medicamente că vaccinul mRNA-1273 ar putea primi autorizare pentru piaţa din UE.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vaccinul anti Covid-19 produs de compania americană Moderna nu va ajunge doar la americani. Compania a primit confirmarea scrisă de la Agenţia Europeană pentru Medicamente că mRNA - 1273 este eligibil pentru depunerea unei cereri de autorizare pentru a intra pe piaţa din Uniunea Europeană. Este o procedură prevăzută de experţii EMA. 

În Europa, Moderna are parteneri strategici de producţie, Lonza din Elveţia şi LOVI din Spania, pentru producţia şi ambalarea vaccinului.  Acesta este un lanţ de aprovizionare dedicat pentru a sprijini ţări din Europa şi nu numai, în afară de SUA care încheie cu compania acorduri de cumpărare cu Moderna. 

De vineri, 8 octombrie, studiul de fază 3 pentru mRNA - 1273 a înregistrat peste 28.000 de participanţi, dintre care peste 23.000 fiind deja la a doua doză de vaccin.  Vaccinul anti Covid-19 produs de laboratoarele Moderna a dat rezultate foarte bune în prima fază a testelor pe oameni. Toţi cei 45 de participanţi la studiu au făcut anticorpi pentru coronavirus după vaccinare. 

Preţul unui vaccin ar putea fi între 5 euro şi 20 de euro. Patru mari companii sunt în fază avansată de testare a vaccinului anti Covid: AstraZeneca, Sanofi GSK, Moderna şi Pfizer. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza