Vaccinarea împotriva COVID-19. Cum arată și unde poate fi găsită fişa de raportare a reacţiilor adverse

Vaccinarea împotriva COVID-19. Cum arată și unde poate fi găsită fişa de raportare a reacţiilor adverse

Persoanele care se vaccinează anti-COVID vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse, precum şi la modalităţile de raportare a acestora, în centrele de vaccinare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a emis o instrucţiune care reglementează cerinţele referitoare la modalităţile de raportare a reacţiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Astfel, în centrele de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora.

Totodată, în centrele de vaccinare, va fi disponibilă în locuri vizibile, fişa de raportare a reacţiilor adverse centralizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Fişa se poate vedea și descărca de AICI. De asemenea, reacţiile adverse pot fi raportate către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) şi online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/şi prin scanarea codurilor QR.

Totodată, persoanele vaccinate vor putea transmite fişa completată şi prin poştă, fax sau e-mail către ANMDMR.

Comenteaza