Vaccinarea copiilor va fi autorizată în UE. Beatrice Mahler: „Cred că românii vor dori să facă tot ce se poate ca ei să fie protejați”

Vaccinarea copiilor va fi autorizată în UE. Beatrice Mahler: „Cred că românii vor dori să facă tot ce se poate ca ei să fie protejați”

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, este foarte încrezătoare că românii își vor vaccina copiii. Autoritățile europene vor să autorizeze serul pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Beatrice Mahler a precizat că cei mai mulți dintre cei care au venit să se vaccineze au fost adulții care au copii cu vârste curprinse între 12 și 18 ani, iar dacă dacă și-au dorit protecție pentru ei împotriva Covid-19, e normal să-și dorească la fel și pentru copiii lor.

„Eu sper că își vor vaccina copiii pentru că, din ce am văzut, persoanele care s-au prezentat la vaccinare au fost în majoritate din categoria de vârstă adultă, persoane care au copii între 12 și 18 ani și atunci, atâta timp cât eu vreau să mă protejez și înțeleg nevoia de protecție, cu siguranță vreau să îi asigur aceleași condiții și copilului meu și probabil că o să întreb mai mult fiind vorba de copilul meu, dar cu siguranță voi dori să fac tot ce se poate ca el să fie protejat”, a spus Mahler, la Digi24.

Medicul a afirmat și că e nevoie ca părintele să știe exact ce indicații are vaccinul.

„Am văzut că la orice copil vaccinarea pe care o administrăm în acest moment la grupele de vârstă tinere răspunsul prin anticorpi este mult mai eficient decât la vârstnici, iar reacțiile adverse nu sunt atât de evidente sau atât de semnificative încât să ne sperie să nu facem vaccinul”, a mai spus Mahler.

România este pregătită să înceapă vaccinarea adolescenților de peste 12 ani, dacă varianta pentru copii a vaccinului Pfizer va fi aprobată în Uniunea Europeană, a declarat la începutul lunii mai Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Valeriu Gheorghiță a precizat că activitatea de vaccinare nu se face obligatoriu la pediatru, ci se face de ani de zile la medicul de familie.

În cazul vaccinării copiilor cu vârste de peste 12 ani, consimțământul îl va da părintele sau aparținătorul.

Recent, autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsă la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite.

Comenteaza