Vaccinare sistată în peste 100 de centre. Gheorghiță: "80% din centrele fixe vaccinează mai puţin de 25% din capacitate"

Vaccinare sistată în peste 100 de centre. Gheorghiță: "80% din centrele fixe vaccinează mai puţin de 25% din capacitate"

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că 117 centre şi-au sistat temporar activitatea, iar în alte sute de centre a fost redus programul din cauza solicitărilor scăzute pentru vaccinare.

"Săptămâna precedentă am reevaluat eficienţa centrelor de vaccinare şi la acest moment – fac referire la centrele de vaccinare fixe - circa 80% din centrele de vaccinare fixe vaccinează mai puţin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte, motiv pentru care la acest moment 117 centre de vaccinare fixe şi-au sistat temporar activitatea, avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru şi de asemenea a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Medicul a mai declarat că "în perioada următoare foarte probabil că vom avea mult mai multe centre care vor avea activitatea asistată temporar", dar că se poate reveni la o structură iniţială a centrelor de vaccinare în cazul în care cererea va creşte. 

"Se poate reveni foarte rapid la structura iniţială a centrelor de vaccinare fixe în momentul în care cererea pentru vaccinare va creşte şi noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creştere în ceea ce priveşte vaccinarea COVID-19 ca urmare a potenţialului variantei Delta de a deveni dominantă în rândul populaţiei la nivel global şi de asemenea aşa cum sunt datele estimate şi preconizate la acest moment foarte probabil şi în ţara noastră vom avea o creştere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta", a explicat Gheorghiță.

Comenteaza