Urmează un nou lockdown? Tătaru: ”Sunt specialiști care spun că ar trebui să ne închidem 2 luni”

Urmează un nou lockdown? Tătaru: ”Sunt specialiști care spun că ar trebui să ne închidem 2 luni”

Numărul mare de cazuri zilnice cu COVID-19 a dus la creșterea ratei infectărilor peste pragul de 1,5/1.000 în mai multe județe, printre care și Cluj, astfel că autoritățile locale au mână liberă să introducă noi restricții.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"După cum ştiţi, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene (pentru situaţii de urgenţă - n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii", a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Tătaru consideră că ar trebui respectate restricţiile impuse încă de la începutul acestei pandemii.

"Să ne închidem o lună? Sunt specialişti care spun să ne închidem două luni. Din punctul meu de vedere ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, (...) să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi sunt la muncă de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare. Ţin să le mulţumesc încă o dată pentru acest lucru. Suntem împreună, suntem acolo şi sper ca cei care ne furnizează aceste cazuri, care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri, să îşi reaşeze atât atitudinea, cât şi discursul", a arătat ministrul. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza