Unii pacienţi, aduşi cu forța de familie la camera de gardă, merg direct la ATI

Unii pacienţi, aduşi cu forța de familie la camera de gardă, merg direct la ATI
| Foto: Facebook RO Vaccinare

Un medic de pe o secţie de ATI a unui spital COVID a făcut un jurnal de "front" pandemic al ultimelor cazuri pe care le-a tratat în speranţa că românii vor înţelege cât de importantă e sănătatea. 

"68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de o săptămână, adusă de la sute de km distanță pentru internare de doi preoți din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală Covid-19. Stare critică.

Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forța de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturație în oxigen a sângelui- 60%!!... admis direct în terapie intensivă!

4 pacienți de diverse vârste internați simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid-19 cu mutația delta.

Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidități, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puțin norocoși!

Tineri cu sau fără comorbidități, nu cred în virus și nici în vaccin, chiar cu măști de CPAP sunt foarte conectați la mediul lor profesional și rămân așa până suntem nevoiți să îi sedăm și aplicăm metode invazive pentru a menține oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcționarea organelor interne!

Din 17 august reanimarea noastră e plină cu critici Covid, mutația delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreți să știți cu ce eforturi! Ne pregătim poate de triplare! Dar nu așa se face medicina acestui secol în Europa! E vremea să înțelegem exigențe de sănătate publică și să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritățile!

Cred că noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea! Când ești sănătos poți să îți urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult, mult mai greu", transmite pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare dr. Elena Copaciu, specialitatea anestezie și terapie intensivă, Medic Șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București.

Comenteaza